Libia: Zeci de morți și răniți în urma unui atentat împotriva unui centru al poliției

Data publicării:
stradă după un atentat terorist cu o mașină capcană
Foto: Getty Images

 

FOTO: Gulliver/Getty Images 

Conform agenției de presă Lana, apropiată guvernului recunoscut de comunitatea internațională, atentatul s-a soldat cu cel puțin 15 morți și peste 30 de răniți. Agenția rivală, fidelă guvernului nerecunoscut, a indicat că atacul a făcut 50 de morți și peste 120 de răniți, scrie Agerpres.

În același timp, canalul de televiziune Al-Arabiya, citat de RIA Novosti și TASS, a indicat că cel puțin 46 de persoane au fost ucise în urma acestui atentat, precizând că peste 100 de persoane participau la o instruire militară în momentul atacului.

Atentatul nu a fost deocamdată revendicat, dar gruparea teroristă Stat Islamic, ce activează din 2014 în Libia, a revendicat până în prezent mai multe atacuri comise pe teritoriul libian, unde câștigă teren, profitând de haosul creat în această țară după înlăturarea de la putere a lui Muammar Ghaddafi, în 2011.

În prezent, Libia are două guverne - unul recunoscut la nivel internațional și care s-a refugiat la Tobruk, în est, și altul pro-islamist, în capitala Tripoli.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri