MAE. Atenționare de călătorie în Egipt, din cauza mișcărilor de protest

Data publicării:
LUPTE EGIPT 5485440-AFP Mediafax Foto-MAHMOUD kHALED 1

„Sunt semnalate manifestaţii violente ale susţinătorilor fostului preşedinte Mohamed Morsi, în special în zona sediului Gărzii Republicane (în apropierea celor două palate prezidenţiale din Heliopolis-Cairo), dar şi pe linia de centură a capitalei, precum şi în districtele Nasr City, Zamalek şi Maspero”, anunță MAE.

Potrivit MAE, au avut loc demonstraţii violente la Suez, Mansoura, Marsa Matrouh, Alexandria, Beheira (în partea de nord a Egiptului) şi în Miniya (în sud) şi Ismailiya.

„Începând cu data de 26 iulie 2013, pe teritoriul R.A. Egipt sunt anunţate manifestaţii care pot determina noi confruntări între protestatari. MAE recomandă cetăţenilor români să evite călătoriile, până la restabilirea situaţiei, iar celor care se află pe teritoriul egiptean li se recomandă să evite cu desăvârşire zonele unde îşi au sediile principalele instituţii guvernamentale si partide politice, unde au loc proteste şi să evite implicarea în orice fel de manifestaţii”, se arată în comunicatul instituției.

Cetăţenii români care se deplasează în Egipt sau care se află deja pe teritoriul acestei ţări sunt sfătuiţi să se adreseze Ambasadei României în Egipt şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, inclusiv coordonatele personale, pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

Citiți și:

Egipt. Manifestaţii pro şi împotriva lui Mohamed Morsi

Noi violențe la Cairo. Șapte persoane și-au pierdut viața

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri