Manifestații de amploare în Brazilia. Sute de mii de oameni au cerut demisia președintelui

Data publicării:
GettyImages-484235720

Unul dintre cele mai mari bulevarde din Sao Paulo a devenit neîncăpător, după ce zeci de mii de protestatari au ieşit în stradă pentru a cere demisia preşedintei Dilma Rousseff, pe care o învinuiesc pentru cotele alarmante înregistrate de corupţie în ţara lor, care a dus la cea mai mare criză economică din ultimul sfert de secol.

- Fiind braziliancă, sufăr din cauza a tot ce se întâmplă în Brazilia. Lula şi comandanţii Partidului Muncitorilor au transformat Brazilia în una dintre cele mai corupte ţări din lume. Asta este moştenirea lăsată de Partidul Muncitorilor. Iar aceasta este revolta poporului!

Oamenii au scandat „Dilma, dă-ţi demisia” şi au cântat imnul naţional în timpul marşului.

Potrivit unui sondaj de opinie, peste 66 la sută dintre brazilieni vor o nouă conducere.

- Trecem printr-o perioadă foarte dificilă privind scena politică din Brazilia. Acest guvern nu are pic de credibilitate. Ne distruge ţara. Corupţia ne umbreşte ţara şi cred că preşedinta Rousseff este implicată în asta.

Au fost proteste şi în Rio de Janeiro şi alte mari oraşe din Brazilia. În total, au venit aproape 420.000 de oameni, conform cifrelor anunţate de oficiali, în vreme ce organizatorii spun că peste 664.000 de manifestanţi au ieşit în stradă.

Acesta este al treilea miting de amploare, după cele din martie şi aprilie, la care au luat parte un milion de oameni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri