Egipt. Manifestaţii pro şi împotriva lui Mohamed Morsi

Data publicării:
LUPTE EGIPT 5485440-AFP Mediafax Foto-MAHMOUD kHALED

După rugăciunea tradiţională de vineri, zeci de mii de susţinători ai lui Mohamed Morsi s-au adunat în două locuri pe care adepţii Frăţiei Musulmane le-au ocupat de aproape trei săptămâni, lângă moscheea Rabaa al-Adawiya şi lângă Universitatea din Cairo.

Oamenii au protestat faţă de lovitura de stat care l-a alungat de la putere pe Mohamed Morsi, primul preşedinte al Egiptului ales în mod democratic.

Nici adversarii fostului preşedinte nu s-au lăsat mai prejos. Într-o ambianţă festivă, ei s-au adunat cu miile în piaţa Tahrir, bucuroşi că au scăpat de Mohamed Morsi, pe care l-au acuzat că a guvernat numai în favoarea adepţilor săi şi a lăsat ţara să se afunde în marasm economic. Ei au purtat portrete ale generalului Abdel Fatah al-Sissi, şeful armatei.

 Manifestaţii pro şi contra Mohamed Morsi au avut loc şi în alte oraşe din Egipt. Toate, sub atenta supraveghere a armatei, care a avertizat că va interveni, dacă vor fi violenţe.

Cel puţin trei persoane au fost ucise şi alte opt rănite, în oraşul Mansura, din Delta Nilului.

Pe de altă parte, ONU a cerut noilor lideri ai Egiptului să precizeze în ce baze legale a fost arestat fostul preşedinte şi când va fi judecat. De la demiterea sa, Mohamed Morsi este deţinut de armată într-un loc necunoscut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri