Panică în Texas. 100 de oameni au intrat în contact cu bolnavul de Ebola internat la Dallas

Data publicării:
dezinfectare ebola

Americanul ar fi contractat virusul în timpul călătoriei în Liberia, în momentul în care a dus la spital o femeie însărcinată care avea Ebola, scrie „The New York Times”. Patru zile mai târziu, Duncan a plecat spre Statele Unite, unde a intrat în contact cu zeci de persoane.

Am identificat mai mulţi copii de vârstă şcolară care au intrat în contact cu pacientul și care sunt acum monitorizaţi la domiciliu pentru a vedea dacă prezintă simptome. Ştiu că părinţii sunt extrem de preocupaţi de evoluţia cazului, dar vreau să vă asigur că aceşti copii au fost identificaţi, sunt monitorizaţi, iar boala nu poate fi transmisă înainte de a exista simptome”, a asigurat Rick Perry, guvernatorul statului Texas.

Totuși, speriaţi, părinţii au început să-şi retragă copiii din şcolile din Dallas.

„Nu am dorit să-l las aici. Mai bine îl ştiu acasă unde este în siguranţă până ei aduc totul sub control. Să se asigure că totul este în regulă înainte ca el să revină la şcoală”, spune o femeie.

Autorităţile încearcă să-i linişteasca pe părinţi.

„Nu trebuie să vă alarmaţi. Luăm măsuri suplimentare de precauţie, acest lucru este sigur. Întregul oraş face acelaşi lucru. (...) Copiii trebuie să vină la şcoală. Nu trebuie să stea acasă”, spune Mike Miles, directorul unei școli din Dallas.

La întoarcerea în SUA, bărbatul nu prezenta niciun simptom, iar autorităţile sanitare au dat asigurări că nicio persoană care a călătorit în avion cu bolnavul nu este în pericol.

„Sunt absolut sigur (că nicio persoană din avion nu a luat Ebola – n.r.). Era cu patru, cinci zile înainte ca bolnavul (n.r.) să prezinte primele simptome. Iar în ceea ce priveşte Ebola, nu îi poţi infecta pe alţii până când nu apar primele simptome”, a declarat Thomas Frieden, directorul Centrului american pentru controlul și prevenirea bolilor.

Imediat cum a început să se simtă rău, americanul s-a dus la spital, însă a fost trimis acasă, scrie presa de peste Ocean. După două zile, starea sa s-a agravat şi a ajuns din nou la medic. Acum este tratat într-o secţie de maximă izolare a unui spital din Dallas.

Ebola a făcut până acum aproape 3.400 de morţi din peste 7.000 de cazuri înregistrate în vestul Africii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri