Iordania a executat doi jihadiști condamnați pentru terorism

Data publicării:
captura-jihadisti

Printre cei executaţi s-a aflat şi femeia a cărei eliberare o ceruseră cei din Statul Islamic în schimbul militarului iordanian. Pilotul iordanian luat ostatic în urmă cu două luni după doborârea avionului său a fost ars de viu. Organizaţia islamistă a dat publicităţii o înregistrare cu execuţia, a cărei autenticitate a fost confirmată de guvernul iordanian. Gestul organizaţiei teroriste a fost condamnat de preşedintele american Barack Obama.


Pilotul iordanian răpit de gruparea Statul Islamic a fost ucis

Şi cel de-al treilea ostatic deţinut de două luni de gruparea teroristă Statul Islamic a fost ucis. Potrivit unei noi înregistrări video, date publicităţii în această seară, pilotul iordanian, capturat odată cu cei doi japonezi decapitaţi recent, a fost ars de viu.

Înregistrarea, a cărei autenticitate nu a fost confirmată, îl arată pe pilot într-o cuşcă incendiată.

Aparenta execuţie vine după ce guvernul iordanian a încercat să negocieze eliberarea soldatului, timp de mai multe săptămâni. Teroriştii cereau la schimb eliberarea unei femei acuzate de mai multe atacuri, în Irak.

Noua acţiune sfidătoare a Statului Islamic vine la câteva zile după ce gruparea teroristă a executat prin decapitare un ostatic japonez.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri