Premiera comediei americane „Interviul” a fost anulată din cauza ameninţărilor hackerilor din Coreea de Nord

Data publicării:
film

Premiera peliculei care îl satirizează pe liderul nord-coreean Kim Jong-un ar fi trebuit să aibă loc în ziua de Crăciun. Compania Sony Pictures a anulat evenimentul după ce a primit mai multe ameninţări de la hackerii din Coreea de Nord.

„Mi-ar plăcea să văd că Sony arată că nu se teme şi să lanseze filmul. Dar dacă va fi pusă o bombă într-un cinematograf? Am mai avut şi înainte cazuri de violenţă în cinematografe”, a spus Richard Walter, critic de film.

Mai multe cinematografe din SUA au decis să nu difuzeze filmul după ce grupul de hackeri "Gardienii păcii" din Coreea de Nord a lansat ameninţări. Aceasta după ce pe 24 noiembrie, Sony a fost atacat de aceiaşi hackeri care lucrează pentru regimul de la Phenian. Atunci întreaga reţea de computere a companiei a fost închisă.

Hackerii au reuşit să pună mâna pe informaţii precum salariile directorilor şi numerele de asigurare socială ale angajaţilor.

Potrivit presei internaţionale, Coreea de Nord a investit bani într-un departament denumit Biroul 121, care pregătește experți în atacuri informatice.

Trailer The Interview

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri