Proteste violente la Leipzig, 211 oameni au fost reţinuţi: "Merkel, ia-ţi musulmanii şi dispari!"

Data publicării:
germania leipzig proteste refugiati GettyImages-12.1.2016

Protestatarii au agitat pancarte pe scria "Merkel, ia-ţi musulmanii şi dispari!". Majoritatea sunt simpatizanţi ai mişcării de extrema-dreapta PEGIDA şi nu s-au limitat la un marş prin centrul oraşului. Au aruncat cu petarde în forţele de ordine, au vandalizat magazine şi maşini.

Puse în faţa nemulţumirii populare, autorităţile din Berlin încearcă să împace şi localnicii şi refugiaţii cărora le-au promis ajutorul. Promit că fugarii care încalcă legea şi sunt condamnaţi la închisoare vor fi expulzaţi rapid.

Heiko Maas, ministrul german al Justiţiei: „Datorăm asta victimelor acestor infracţiuni grave. Cu toate acestea, nu este doar o responsabilitate, dar şi o necesitate, în opinia mea, să protejăm majoritatea refugiaţilor din Germania. Nu merită să fie puşi toţi în aceeaşi oală”.

În faţa situaţiei explozive, Angela Merkel bate şi ea în retragere. Vorbeşte pentru prima dată despre vulnerabilitatea Europei în faţa exodului.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei: „Suntem în faţa provocării refugiaţilor care ajung în Europa şi suntem vulnerabili, pentru că nu avem disciplina şi controlul pe care ni le-am dori”.

Dintr-un milion şi jumătate de refugiaţi şi imigranţi care au copleşit Europa anul trecut, doar 400.000 nu au ajuns în Germania. Estimările pesimiste spun că este doar începutul. Ministrul Dezvoltării din Germania avertizează că 10 milioane de fugari din Orientul Mijlociu şi Africa ar putea ajunge anul acesta în Uniunea Europeană.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri