SUA. Nouă persoane au murit și alte 100 de milioane sunt afectate de o furtună de zăpadă

Data publicării:
masina furtuna zapada sua

Peste 100 de milioane de oameni din 22 de state americane sunt afectaţi de furtuna de zăpadă, care a lovit nord-estul ţării. Autorităţile din statele New York, New Jersey şi Pennsylvania au declarat stare de alertă.

„Sunt foarte îngrijorat de temperaturile scăzute. De aceea recomand tuturor să nu iasă afară”, a spus Thomas Menino, primarul Bostonului.

Şi noul primar al New Yorkului, al cărui mandat a început chiar la 1 ianuarie, se confruntă cu prima sa situaţie de urgenţă. A nins abundent şi a visocolit iar temperaturile au cobârât până la -13 grade Celsius. Meteorologii avertizează însă că, din cauza vântului, temperatura resimţită va fi chiar cu zece grade mai mică.

„Cel mai bun lucru pe care îl putem face ca locuitori ai New York-ului este să nu fim pe străzi, astfel ca serviciile de deszăpezire să poată lucra în condiţii optime”, a declarat Bill De Blasio, primarul metropolei americane.

În tot acest timp, americanii îşi fac provizii şi se pregătesc să rămână în case zilele următoare.

„Sper doar că nu va fi atât de rău, pe cât spun meteorologii”, a spus o femeie din SUA.

Din cauza zăpezii, a viscolului şi a poleiului, sute de şosele au devenit capcane mortale pentru şoferi. Ambuteiajele, accidentele în lanţ şi maşinile ieşite în decor sau intrate în case sau vitrine se întâlnesc peste tot în jumătatea estică a Statelor Unite. Pe aeroporturi, zeci de mii de călători nu au mai putut pleca spre destinaţii după ce zborurile au fost anulate. În schimb copiii, care a au parte de o vacanţă neaşteptată după ce autorităţile din unele state au decis închiderea şcolilor, profită de zăpadă şi au ieşit la săniuş.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri