Statele Unite îl vor cu orice preţ pe Edward Snowden. Washingtonul promite Moscovei că fugarul nu va fi condamnat la moarte sau torturat

Data publicării:
snowden - 5771437-AFP Mediafax Foto-The Guardian-5

Statele Unite încearcă din răsputeri să îl aducă acasă pe fugarul Edward Snowden. O demonstrează scrisoarea trimisă de Washington autorităţilor de la Moscova, document în care americanii dau asigurări că, în cazul extrădării, fostul consultant NSA nu va fi condamnat la moarte şi nici torturat, întrucât tortura este interzisă pe teritoriul Americii.

Fostul consultant NSA este blocat de peste o lună pe un aeroport din Moscova şi aşteaptă răspunsul cererii de azil politic în Rusia.

Autorităţile americane vor să îl judece pentru spionaj, motiv pentru care secretarul american al Justiţiei, procurorul general Eric Holder, a dat asigurări Rusiei că Edward Snowden nu va fi torturat sau condamnat la moarte în cazul revenirii în Statele Unite. Acestea sunt două dintre motivele aduse de fostul consultant NSA în sprijinul cererii sale de azil.

Scrisoarea adresată omologului rus Alexander Konovalov, document a cărui copie a fost obţinută vineri de Agenţia France Presse, încearcă să anuleze motivele invocate de Snowden pentru a putea primi azil politic în Rusia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri