Scandal de corupție în Turcia. Trei miniștri au demisionat

Data publicării:
premierul turc erdogan mfax 1-3

Premierul Recep Erdogan a denunţat o campanie lansată împotriva partidului (Foto: Mediafax)

Actualizare 15.00 Ministrul Mediului și Urbanizării din Turcia, Erdogan Bayraktar, a demisionat astăzi în urma scandalului de corupție care a dus la plecarea altor doi miniștri din guvern.

___________________

Ministrul Economiei, Zafer Caglayan, și ministrul de Interne, Muammer Guler, sunt politicieni apropiaţi premierului Recep Erdogan. Cei doi au luat această decizie după ce fiii lor au fost arestaţi preventiv şi acuzaţi de corupţie şi fraudă.

Aceștia ar fi luat mită în cazuri legate de proiecte de dezvoltate urbană și acordarea unor permise de construcții, potrivit BBC.

Deşi şi-au dat demisia, miniştrii spun că întreaga anchetă este o înscenare menităm să discrediteze guvernul turc. Şi premierul Recep Erdogan a denunţat o campanie lansată împotriva partidului.

În total, 24 de oameni au fost arestaţi în acest scandal de corupţie, printre care şi preşedintele băncii de stat din Turcia.

În urma intervenției poliției în acest caz, mai mulți comisari de poliție au fost demiși, inclusiv șeful poliției din Istanbul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri