Scandal uriaș în Argentina. Procurorul care ancheta un dosar în care apare numele președintelui a fost găsit mort

Data publicării:
Alberto-Nisman

Procurorul Alberto Nisman conducea ancheta în cazul unui atentat cu maşină-capcană din 1994, asupra unui centrul cultural evreiesc din Buenos Aires. Atunci, 85 de oameni şi-au pierdut viaţa, fiind cel mai grav atentat din istoria Argentinei.

În 2006, procurorii au declarat că în spatele atacului s-au aflat Iranul şi gruparea teroristă Hezbollah. El a murit în condiţii suspecte cu câteva ore înainte să prezinte ultimele detalii ale anchetei în Parlamentul de la Buenos Aires. Acesta urma să o acuze oficial pe Cristina Fernandez, preşedintele argentinian, că face presiuni în favoarea Iranului.

Procurorul a acuzat guvernul argentinian că urmărea să semneze un acord economic cu Teheranul, fapt negat de către oficialii de la Buenos Aires.

Când doctorii au ajuns la el, era deja decedat de circa 12-15 ore. Asta a fost determinat la autopsie. O moarte suspectă”, a declarat Viviana Fein, procuror.

Cristina Fernandez a respins toate acuzaţiile la adresa sa. Liderul de la Buenos Aires susţine că procurorul a fost păcălit de către doi presupuşi agenţi secreţi, care i-au dat informaţii false pentru a discredita autorităţile şi că apoi a fost eliminat când nu a mai fost nevoie de el. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri