Silvio Berlusconi este tot mai aproape de a pierde fotoliul de senator

Data publicării:
silvio berlusconi afp-7

Continuarea procedurilor de revocare a mandatului de senator al lui Silvio Berlusconi a fost aprobată în comisia specială pentru alegeri şi imunitate, cu 15 voturi pentru şi unul împotrivă. Cu câteva ore înaintea reunirii comisiei speciale, fostul premier şi-a susţinut încă o dată nevinovăţia. Într-o înregistrare televizată de un sfert de oră, în care nu a schiţat nici măcar un zâmbet, Il Cavaliere a lansat din nou un atac dur la adresa justiţiei italiene pe care a acuzat-o că face jocurile coaliţiei de stânga aflată la guvernare.

„Am ajuns o democraţie înjumătăţită, aflată la bunul plac al unei magistraturi politizate”, a spus Berlusconi.

În discursul său emoţional, fostul premier a asigurat că nu va părăsi niciodată viaţa politică şi a cerut italienilor să-l sprijine: „Voi fi mereu cu voi, de partea voastră, fie că voi fi sau nu exclus din Parlament. Poţi să fii politician fără să faci parte din parlament. Nu mandatul de parlamentar te face lider, ci consensul popular - consensul vostru".

Contrar aşteptărilor, Silvio Berlusconi nu a pomenit nimic despre posibila retragere a miniştrilor partidului său din guvernul de coaliţie condus de Enrico Letta, în cazul în care va fi exclus din Parlament. El a anunţat, în acelaşi timp, o relansare a mişcării Forza Italia.

Procedura de excludere din Senat este anevoioasă. E nevoie de două runde de vot în Comisia specială a Senatului şi de un vot în Plen, programat la jumătatea lunii viitoare. După toate probabilităţile, senatorii vor vota împotriva lui Berlusconi.

Din cauza vârstei înaintate, fostul premier, care are 76 de ani, ar putea fi plasat în arest la domiciliu sau ar putea efectua muncă în folosul comunităţii. În iunie, fostul premier italian a mai fost condamnat la 7 ani închisoare în dosarul Rubygate, pentru întreţinere de relaţii sexuale cu o minoră şi abuz de putere, dar a făcut recurs. Silvio Berlusconi are un întreg istoric de probleme cu legea. El a mai fost judecat şi condamnat de 5 ori până acum în diferite dosare, dar achitat la instanţe supreme. În plus, în alte două dosare, fostul premier italian nu a mai fost condamnat pentru că faptele se prescriseseră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri