Tarom anulează o cursă spre Tel Aviv. Zboruri anulate de mai multe companii aeriene

Data publicării:
avion tarom - captura digi24

Actualizare 21.58. Și Tarom a anulat temporar zborurile către Tel Aviv.

„Ca urmare a mesajelor primite din partea autorităţilor de pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, cursa RO 153/4 Bucureşti-Tel Aviv-Bucureşti din data de 22.07.2014, a fost anulată pentru că nu putea fi operată în siguranţă. Pasagerii cursei TAROM, Bucureşti-Tel Aviv-Bucureşti care a fost anulată beneficiază de asistenţă conform Regulamentului EC261/2004 privind drepturile pasagerilor”, se arată într-un comunicat al companiei.

Mai multe companii americane şi europene şi-au anulat toate zborurile către Tel Aviv, de teama unor atacuri din partea militanţilor Hamas. Printre ele, US Airways, Lufthansa, Air France, KLM.

De altfel, Agenţia europeană pentru siguranţa aeriană a sfătuit companiile să evite Israelul, până la calmarea situaţiei. 

___________________

Autoritatea aeronautică federală din Statele Unite (FAA) a interzis toate zborurile avioanelor de pasageri americane în zona Israelului, timp de 24 de ore, din cauza conflictului între armata israeliană şi mişcarea Hamas.

„Interdicţia a fost emisă ca urmare a unui atac cu rachete care a avut loc la un kilometru şi jumătate de Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv şi se aplică doar companiilor aeriene americane”, anunţă Autoritatea aeronautică americană, citată de Mediafax.

Din cauza incidentului, un avion Boeing 747 care zbura de la New York spre Tel Aviv, având la bord 290 de persoane, a fost redirecţionat spre aeroportul Charles de Gaulle din Paris.

Și compania germană Lufthansa a decis să anușeze temporar cursele de pasageri spre Israel.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri