Supraviețuire miraculoasă în Nepal. Un adolescent a fost găsit în viață după șase zile de la seism

Data publicării:
nepalsuprav

Tânărul de 15 ani a fost găsit în timpul căutărilor frenetice din capitala Kathmandu pentru descoperirea oricărei urme de viaţă. El a fost scos de sub dărâmăturile unui hotel, în aplauzele a zeci de oameni care au asistat la operaţiunile de salvare.

„Este pentru prima dată când am salvat o persoană în viaţă după 144 de ore de la un dezastru. Cred că este un caz excepţional în întreaga lume în care un om în viaţă a fost salvat dintr-o clădire prăbuşită”, a declarat D.B. Kunwar, şeful operaţiunilor de salvare din Poliţia nepaleză.

Este al treilea caz de supravieţuire aproape miraculoasă. Autorităţile au mai salvat un bărbat de 28 de ani care a rezistat 80 de ore sub dărâmături şi un bebeluş de doar câteva luni, găsit în viaţă la 22 de ore după cutremur.

Între timp, nemulţumirea nepalezilor faţă de reacţia autorităţilor creşte de la o zi la alta. Zeci de localităţi aflate la altitudini mari nu au primit până acum niciun ajutor, în condiţiile în care lipsa de alimente şi apă ameninţă să provoace o uriaşă criză umanitară.

Livrarea de ajutoare în zonele sinistrate este îngreunată şi de faptul că oamenii opresc convoaiele cu alimente şi apă şi golesc camioanele. Pe de altă parte, acţiunile de salvare şi îndepărtare a molozului sunt dificile deoarece, în multe regiuni, reţeaua de alimentare cu energie electrică este distrusă.

Ne confruntăm cu o criză privind energia electrică. De aceea, nu putem folosi echipamentele grele, precum maşinării de foraj. Pe de altă parte, suntem în sezonul ploios, ceea ce ne îngreunează misiunea”, a spus Rajan Raj Upreti, inspector în Armată.

Spitalele sunt arhipline, iar autorităţile nepaleze au făcut apel internaţional pentru trimiterea de medici specialişti, medicamente şi materiale sanitare.

În capitala Kathmandu, mii de oameni stau la cozi uriaşe pentru a prinde un loc în autobuzele care să-i ducă departe de dezastru.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri