Taifunul Haiyan. Zece mii de oameni au murit în Filipine

Data publicării:
filipine2

Peste zece mii de oameni şi-ar fi pierdut viaţa în Filipine, în urma trecerii taifunului Haiyan. Aceasta este estimarea şefilor poliţiei filipineze. Până astăzi, bilanţul tragediei a fost de 1.200 de morţi. Potrivit presei, taifunul Haiyan a provocat cea mai mare catastrofă din istoria modernă a statului Filipine. Furtuna urmează să lovească, astăzi, Vietnamul.

Taifunul Hayian a lovit cu o violenţă nemaîntâlnită arhipelagul Filipine. Rafalele de vânt au atins 315 kilometri pe oră şi au doborât copaci, stâlpi de electricitate sau chiar clădiri întregi. În orașul Cebu, 80 % dintre casele aflate în zona de coastă au fost inundate şi hectare întregi de culturi au fost distruse. Supravieţuitorii îşi revin cu greu de pe urma catastrofei.  

Mii de soldaţi au fost trimişi în zonele cele mai afectate, pentru a le da o mână de ajutor sinistraților. Statele Unite au anunţat că vor acorda asistenţă de urgenţă statului Filipine. Mii de supravieţuitori ai dezastrului natural au rămas fără locuinţe şi nu au ce mânca. Mai multe localităţi din centrul ţării nu au electricitate şi mii de persoane sunt izolate.

În Vietnam, unde urmează să lovească taifunul, autorităţile se pregătesc pentru ce e mai greu. Şcolile au fost închise, iar locuitorii care trăiesc în satele de coastă au fost mutaţi în adăposturi şi în clădiri publice construite în zonele mai înalte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri