VIDEO. Primele imagini de la atentatul de la Oslo, comis de Breivik

Data publicării:
26112012 20breivik-35394

În imaginile suprinse de camerele de supraveghere se vede cum Anders Breivik îşi parchează maşina, o dubă încărcată cu o tonă de explozibil, la doar câţiva metri de clădire Guvernului. Aceasta deşi, teoretic, accesul în acea zonă ar fi trebuit să fie interzis. Breivik coboară apoi din autoturism şi se îndepărtează liniştit, fără a fi oprit de nimeni.

Câteva minute mai târziu, se produce explozia. Forţa deflagraţiei face ca toate geamurile clădirilor din zonă să fie spulberate, în timp ce zeci de oameni îngroziţi aleargă în toate părţile. Opt persoane mor din cauza rănilor suferite, iar alte câteva zeci sunt transportaţi de urgenţă la spital.

Câteva ore mai târziu, Breivik a mers pe o insulă aflată la aproape 100 de kilometri de Oslo, unde a ucis 69 de tineri aflaţi într-o tabără de vară. Un an mai târziu, magistraţii norvegieni au dat verdictul în cazul său: 21 de ani de închisoare.

La auzul sentinţei, Breivik a avut un singur regret - că nu a putut omorî mai mulţi oameni.

Breivik va beneficia de o reducere de 445 de zile, adică perioada în care a fost reţinut în timpul procesului. Chiar şi în aceste condiţii, el ar putea rămâne după gratii şi după executarea pedepsei, dacă se va considera că reprezintă un pericol pentru societate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri