Venezuela a expulzat trei diplomați americani. Caracas acuză SUA că vor să destabiliezeze țara

Data publicării:
maduro-1

Ambasada americană la Caracas a reacţionat imediat şi a respins categoric acuzaţiile liderului venezuelean. Opoziţia de dreapta a reacţionat la rândul ei şi a declarat că, prin astfel de acuzaţii, guvernul lui Maduro încearcă să deturneze atenţia de la criza economică pe care a provocat-o. 

Nicolas Maduro i-a somat pe cei trei diplomaţi americani să părăsească Venezuela în cel mult 48 de ore. Oficialii sunt acuzaţi că au planificat sabotarea reţelei energetice şi a economiei ţării. Nu numai atât: preşedintele venezuelean i-a acuzat chiar că au complotat cu opoziţia de dreapta să răstoarne guvernul prin provocarea unei crize economice.

„Nu-mi pasă ce măsuri va lua guvernul preşedintelui Barack Obama. Nu vom permite niciunui guvern imperial să vină aici, să aducă bani şi să uneltească pentru a bloca nevoile de bază. Nu vom privi de pe margine cum opresc electricitatea pe întreg teritoriul Venezuelei. Yankeilor, plecaţi acasă! Afară din Venezuela!”, a spus Maduro.

Ambasada Statelor Unite la Caracas a reacţionat imediat şi a respins categoric toate acuzaţiile. Reprezentanţa americană a precizat că nu a primit încă nicio notificare oficială din partea guvernului venezuelean. Statele Unite şi Venezuela nu şi-au mai trimis ambasadori din 2010.

Ţara sud-americană se află acum într-o gravă criză a bunurilor de primă necesitate, precum făina, zahărul şi chiar hârtia igienică. Opoziţia de dreapta acuză guvernul lui Maduro că a provocat această criză prin politici economice iraţionale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri