Consulul onorific al României în El Salvador, ucis în locuința sa

Data publicării:
Ancheta politie banda galbena SUA ettyImages-52245874 1

ACTUALIZARE: Poliția din El Salvador a transmis că primele cercetări în cazul asasinatului consulului onorific al României arată că atacatorii au pătruns în locuința acestuia fără a forța ușa. De asemenea, atacatorii au fugit cu mașina Consulatului după ce au comis crima. 


Corpul consulului onorific Ricardo Emanuel Salume Barake a fost găsit legat şi cu un căluş în gură în casa sa, într-o zonă bogată a capitalei El Salvador, iar o anchetă este în curs, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ministerul de Externe din El Salvador a precizat că Salume, un cetăţean salvadorian, era singurul reprezentant diplomatic al României în această ţară.

Ambasada României din Mexic a confirmat acest lucru.

Consulul onorific al României în El Salvador este cel de-al doilea diplomat asasinat în această țară în cursul acestui an. La 26 mai, consulul onorific al Panama în El Salvador, Carlos Armando Lemus, a fost găsit fără viață în interiorul unei mașini pe o arteră a capitalei, scrie Agerpres.  

Un val de violenţe a crescut în ultimii doi ani în El Salvador, iar nivelul omuciderilor l-a depăşit pe cel din Hondurasul vecin, care era ţara cu cea mai violentă ţară din lume.

Grupările criminale Mara Salvatrucha (MS13), Barrio 18 și altele cu influență mai redusă sunt acuzate că mențin un indice de criminalitate ridicat, astfel că această țară situată în America Centrală este considerată una dintre cele mai violente din lume.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri