Unul dintre directorii Google, mort în avalanşa de pe Everest

Data publicării:
18696 10103165308707805 7434240351166349755 n

Ultima fotografie publicată de Dan Fredinburg pe contul său de Facebook a fost cu o zi înainte de avalanşă. S-a pozat la înălţime, în inima muntelui, în timp ce bea un capuccino. Cea care a confirmat că Dan a murit în avalanşă a fost sora lui cea mică.

Ea a făcut anunţul tot pe contul său de Facebook: „Cu regret îi informez pe toţi cei care l-au iubit că, în timpul avalanşei din Everest, Dan a suferit un traumatism cranian sever şi nu a supravieţuit. (...) Îi iubim şi le mulţumim celor care şi-au împărţit viaţa cu acest om amuzant şi puternic. El a fost şi este totul pentru noi”.

Fosta lui iubită, Sophia Bush, cu care a avut o relaţie până în vara anului trecut, a postat şi ea un mesaj emoţionant în memoria lui Dan Fredinburg: „Nu există cuvinte potrivite. Astăzi, încerc să strâng piesele inimii mele care s-au spart în bucăţele aşa de mici încât nu le voi recupera vreodată pe toate. Astăzi, am pierdut un prieten incredibil. Dan Fredinburg a fost unic. Neînfricat. Amuzant. Un robot ce dansează, căruia îi plăcea să călărească dinozauri, să fugă după soare şi să îşi imagineze un viitor mai bun pentru lumea asta”.

Dan Fredinburg era şeful departamentului de confidenţialitate de la un laborator Google şi se aventurase împreună cu alţi trei colegi pe Everest. În vârstă de 33 de ani, el a condus de-a lungul vremii expediţiile Google pe unele dintre cele mai înalte vârfuri din lume, unde făcea fotografii pentru funcţia de street view de la Google Maps.

Până la ora publicării acestei știri, cel puțin 2.000 de oameni au murit în urma cutremurului din Nepal. Seismul a provocat o avalanșă uriașă pe muntele Everest. Zăpada a distrus și o bază de pe cel mai înalt masiv al lumii. Aproape 20 de oameni au murit în urma avalanșei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri