Două noi mărturii despre submarinul misterios, surprins lângă Stockholm

Data publicării:
submarin china

Operațiunea de mare anvergură lansată de Suedia pentru a găsi un submarin „străin” în apele din largul Stockholm-ului va continua după ce alți doi cetățeni și-au adăugat mărturiile celor anterioare, a anunțat marți Marina suedeză, potrivit AFP.

„Pot să vă informez despre două noi observații, rezultat al căutării de către marele public a navei” respective, a declarat în cursul unei conferințe de presă contraamiralul Anders Grenstad, notează Agerpres.

Cele două „observații” au fost făcute luni, după cele două de vineri și cea de duminică. El nu a precizat ce au văzut exact persoanele respective, nici cât de credibile a considerat Marina informațiile pe care acestea le-au furnizat.

În a cincea zi a unei operațiuni militare de amploare pentru a găsi în Marea Baltică și în arhipelagul Stockholm-ului acest eventual submarin, Marina nu înregistrase niciun rezultat.

„Căutăm ceva sau pe cineva care încalcă integritatea teritorială a Suediei. Este absolut inacceptabil”, a subliniat Grenstad, promițând să continue cercetările până la noi ordine.

„Suedia arată astfel cu fermitate că acționează direct și clar”, declarase anterior șeful statului major Sverker Goranson presei după o reuniune cu Comisia Apărării din Parlament.

„Obiectivul nostru acum este de a-i forța să iasă la suprafața apei, orice ar fi, recurgând la forță dacă va fi necesar”, adăugase el. Generalul nu avea totuși vreo informație precisă de furnizat despre rezultatul cercetărilor.

'Este foarte probabil ca în teritoriul suedez să fie cineva (neautorizat) sau să fi fost. Ceva este în curs sau a avut loc” a adăugat Goranson

Stare de alertă. Un submarin străin, surprins lângă Stockholm

Armata Suediei este în stare de alertă după ce un submarin străin a fost detectat în apropiere de Stockholm. Potrivit experţilor militari, ar putea fi unul rusesc, mai ales că Moscova şi-a intensificat operaţiunile în Marea Baltică, după ce NATO şi-a întărit prezenţa militară în Estonia, Lituania, Letonia şi Polonia.

Suedia a mobilizat nave militare, elicoptere, avioane şi aproape 200 de militari pentru a localiza submarinul. Luna trecută, ambasadorul rus în Suedia a fost convocat la ministerul de externe pentru a da explicaţii în legatură cu violarea spaţiului aerian suedez de către două avioane ruseşti. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri