Atac cu mașină-capcană la Ankara: 28 de morți. Oficial turc: Sunt indicii că în spatele atentatului se află militanți kurzi  

Data publicării:
autobuyy

ACTUALIZARE 23.59. Oficialii turci spun că atacul terorist a fost foarte bine planificat. În urma evenimentelor din Ankara, preşedintele Recep Erdogan şi-a amânat vizita oficială în Azerbaijan, iar premierul a anulat deplasarea la Bruxelles. Acesta cel de-al treilea atentat comis în Turcia în ultimele 5 luni. În octombrie, 102 oameni au fost ucişi în Ankara într-un atac sinucigaş, iar în ianuarie, 10 turişti străini au murit într-un atentat comis în centrul oraşului Istanbul.    

ACTUALIZARE 21.28: Purtătorul de cuvânt al Guvernului turc a anunțat că sunt cel puțin 28 de morți și 61 de răniți în acest moment. 

ACTUALIZARE 21.15: Ministrul turc al Sănătății a anunțat că 24 de oameni au murit în urma atacului din centrul Ankarei. 

ACTUALIZARE 20.51:  Expertul în securitate Hari Bucur Marcu a precizat că atacul de la Ankara a fost unul terorist, iar ținta este una surprinzătoare datorită poziționării ei, și anume într-o zonă foarte bine păzită din capitala Turciei.

Categoric. Atac terorist. Are o țintă, este suprinzător pentru că este o zonă bine păzită din Ankara. Sunt bine protejate clădirile și populația. Este o zonă cu multe clădiri guvernamentale este și o cazarmă acolo, Parlamentul este aproape. E greu să ajungi acolo, nu poți ajunge ușor cu un camion să-l detonezi. Dacă se revendică acest atentat, are mare succes, va apărea curând revendicarea. Atunci o să fie mai clar. Speculația se îndreaptă spre PKK. Ei au predilecție pe ținte guvernamentale și militare”, a subliniat Hari Bucur Marcu.  

ACTUALIZARE 20.42. Un oficial al serviciilor de securitate turceşti a declarat că principalii suspecţi pentru comiterea atacului sunt militanţii grupării teroriste PKK - Partidul Muncitorilor din Kurdistan. Explozia a fost surprinsă de o cameră de supraveghere.

ACTUALIZARE 20.30: Autoritățile de la Ankara au anunțat că bilanțul victimelor a ajuns la 18 morți și 45 de răniți. 

ACTUALIZARE 20.06: Guvernatorul Ankarei a confirmat că este vorba despre 11 morți în acest moment. 

ACTUALIZARE 19.46: Guvernatorul Ankarei a precizat că a fost vorba despre un atac cu mașină capcană. 

Presa turcă relatează că sunt 11 morți până în acest moment. Este de așteptat ca bilanțul să mai crească. 


ACTUALIZARE 19.35: Unele surse citate de presa turcă spun că sunt 11 morți. De asemenea, un oficial turc a denunțat atacul drept unul terorist. 

Mai mult ambulanțe au ajuns la locul incidentului. Locul exploziei este foarte aproape de Parlamentul Turciei, sedii ale armatei și ale unor ministere.

Potrivit guvernatorului Ankarei, o mașină a sărit în aer, provocând moartea a cel puțin 5 persoane și rănirea altor zece. De asemenea, tot guvernatorul Ankarei a precizat că a fost vorba de un atac cu mașină capcană. 

Mai multe vehicule militare ar fi fost ținta atacului.

Citiți și: 

Atentatul din Ankara. Reacția MAE

Explozie la Ankara | Mărturia unei românce




Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri