Francois Hollande, în plin scandal amoros. Partenera sa şi-a prelungit internarea în spital

Data publicării:
hollande 1

Între timp, presa franceză a realizat un adevărat dosar al vieţii private a preşedintelui şi se întreabă dacă acesta are acum o Primă Doamnă sau o Primă Amantă.

"Femeile, elementul de risc din viaţa politică a lui Francois Hollande", titrează Agenţia France Presse, care a realizat un adevărat dosar al vieţii private a preşedintelui, de pe băncile şcolii până în fruntea statului.

AFP observă că întreg parcursul politic al lui Francois Hollande a fost presărat cu aventuri sentimentale, care i-au marcat cariera politică. AFP notează mai ales relaţia pe care acesta a avut-o cu Segolene Royal, fostă candidată la prezidenţiale din partea aceluiaşi partid. Invitată să comenteze scandalul amoros în care a intrat actualul preşedinte al Franţei, aceasta s-a eschivat.

„În ceea ce mă priveşte, nu vreau să alimentez nici măcar cu o singură frază un foileton care este foarte, foarte îndepărtat de preocupările reale ale francezilor. În orice caz, trebuie să întoarcem pagina şi să trecem la treabă”, a declarat Segolene Royal.

Cu toate că telenovela prezidenţială face prima pagină a ziarelor, francezii sunt de părere că viaţa publică şi cea privată nu trebuie confundate.

Imaginea Franţei poate fi afectată

Nu de aceeaşi părere sunt şi adversarii politici ai lui Francois Hollande, care spun că dramoleta prezidenţială poate afecta imaginea Franţei pe plan extern. Precauţi sunt şi analiştii politici.

„Ne putem da cu uşurinţă seama că orice creează confuzie în jurul funcţiei prezidenţiale provoacă, de asemenea, neîncredere”, susţine Pascal Perrineau.

Ca şi cum nu ar fi fost de ajuns, presa franceză a dezvăluit că Francois Hollande se întâlnea cu actriţa Julie Gayet într-un apartament care ar fi aparţinut mafiei corsicane. Proprietarul locuinţei a fost condamnat pentru organizarea ilegală a jocurilor de noroc. Iar soţia lui, tot actriţă, i-ar fi pus la dispoziţie apartamentul amantei lui Hollande, pentru întâlnirile secrete.

Dezvăluirile vin în contextul în care statisticile arată că Francois Hollande a devenit preşedintele cu cea mai mică popularitate din ultimii 50 de ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri