Imagini cu unchiul lui Kim Jong Un în timp ce era ridicat chiar din plenara Partidului Comunist

Data publicării:
unchi coreea

Considerat adevărata eminenţă cenuşie de la Phenian şi numărul doi în ierarhia regimului comunist, Chang Song-Thaek a devenit în numai câteva zile cel mai hulit personaj din Coreea de Nord.

În mod cu totul neobişnuit, televiziunea de stat a publicat câteva fotografii care arată, pas cu pas, maniera în care unchiul actualului lider de la Phenian este scos cu forţa din sala în care avea loc plenara Partidului Comunist Coreean. Totul, sub privirea implacabilă a nepotului său.

Mai mult, regimul de la Phenian a prezentat câteva fotografii şi materiale video mai vechi, din care cel mai puternic om în stat după Kim Jong-Un a fost pur şi simplu şters.

Lista acuzaţiilor la adresa Chang Song-Thaek este egalată poate numai de elogiile care i se aduceau înainte de căderea în dizgraţie. El este învinuit de acte criminale împotriva regimului şi organizarea unui grup contrarevoluţionar.

În plus, a fost descris drept un toxicoman şi un afemeiat. Potrivit presei din Coreea de Sud, câţiva dintre foştii consilieri ai demnitarului ar fi fost executaţi la ordinul dictatorului.

Aceasta nu este prima cădere în dizgraţie a fostului număr doi în ierarhia regimului de la Phenian, dar pare mult mai serioasă. În 2004, unchiul lui Kim Jong-Un a fost pus sub arest la domiciliu, dar a fost reabilitat la puţin timp după aceea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri