Imigranții au provocat lupte de stradă în insula elenă Kos

Data publicării:
pasapoarte siria - captura

Scene halucinante s-au produs pe stadionul unde erau triaţi refugiaţii sirieni abia ajunşi pe insula Kos. Bărbaţi, femei şi copii, au stat ore în şir la coadă pentru a fi înregistraţi de autorităţile elene, dar la un moment dat mulţimea şi-a pierdut răbdarea, din cauza înghesuielii şi căldurii.

Protestele sirienilor au depăşit incinta stadionului. Ei au blocat mai multe străzi chiar în zona turistică.

Situaţia explozivă din Kos este emblematică pentru multe alte insule greceşti, aflate acum în faţa unei adevărate invazii de refugiaţi.

Potrivit ONU, în ultimul an numărul celor din Orientul Mijlociu şi nordul Africii care au ajuns în Grecia a depăşit 220.000, cu 750% mai mulţi decât în 2014.

„Nu am niciun ban! Vă rog! Ajutaţi-mă! Tot ce vreau este să plec de aici! Nu vreau să rămân în Grecia! Vreau să ajung în Europa!”, spune un refugiat. Un altul se plânge că „nu există toalete, nu primim apă, oamenii aşteaptă aici de mai bine de zece zile. Dacă aceasta este Europa, mai bine ne întoarcem în Siria!”

Nu toţi imigranţii sunt la fel de porniţi împotriva autorităţilor elene. Unii înţeleg că nici grecii nu pot face minuni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri