NATO face manevre militare în Oceanul Arctic. Exerciţiile se desfăşoară la 400 de kilometri de graniţele Rusiei

Data publicării:
nato manevre

NATO programase exerciţiile militare din Oceanul Arctic înainte de izbucnirea crizei din Ucraina şi Crimeea. Manevrele, la care iau parte 16 ţări şi care sunt desfăşurate nu departe de graniţele Federaţiei Ruse, demonstrează pregătirea trupelor aliate.

Aflat în Lituania, vicepreşedintele american, Joe Biden, a vorbit de o intervenţie NATO, ca răspuns la o eventuală agresiune din partea Rusiei.

Conform articolului 5 din tratatul NATO, vom riposta. Vom riposta în faţa oricărui tip de agresiune la adresa unui stat membru. Vă asigur, noi ne luăm foarte în serios responsabilităţile. Aşa face preşedintele, aşa fac şi eu, aşa face naţiunea mea.”, a precizat Joe Biden, vicepreşedintele SUA.

Ţările Baltice, Lituania, Letonia şi Estonia, sunt cele mai îngrijorate de acţiunile Rusiei în Crimeea şi se tem că Moscova ar putea repeta acest scenariu. De aceea au cerut protecţie militară Statelor Unite şi au acuzat Uniunea Europeană că nu a sancţionat destul de ferm Rusia pentru amestecul în problemele interne ale Ucrainei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri