Noi detalii despre accidentul lui M. Schumacher: A încercat să ajute un copil și a ajuns între cele două pârtii

Data publicării:
schumacher

Michael Schumacher s-a despărţit de prietenii alături de care schia în momentul în care unul dintre copiii din grup a căzut pe pârtie. Imediat, fostul pilot s-a dus să îl ajute, moment în care, fără să îşi dea seama, ar fi ajuns între cele două pârtii, într-o zonă plină de bucăţi de stâncă. Fostul pilot a lovit o piatră, a derapat şi s-a izbit de stânci.

Ancheta publicată de cotidianul Bild scoate la iveală şi faptul că transferul fostului pilot la spitalul din Grenoble s-a făcut la mai mult de o oră după ce ajunsese la clinica din Moutiers, lucru care ar fi putut să ducă la agravarea stării sale de sănătate. Cei care i-au dat primul ajutor sportivului spun că au făcut tot ce se putea.

„A fost o procedură de rutină pentru noi. Un martor ne-a anunţat că un schior a căzut şi pare să fie rănit la cap. Am ştiut în acel moment că trebuie să acţionăm rapid”, a afirmat Francois Debroux, coordonatorul operaţiunii de salvare.

Pârtia pe care schia Michael Schumacher este una extrem de dificilă, cu multe curbe şi zone în care viteza pe care o prinde un schior poate depăşi 60 de kilometri la oră.

Mai mult, chiar înainte cu câţiva metri de locul în care Michael Schumacher s-a accidentat, este un viraj unde vizibilitatea este extrem de redusă. Din această curbă, fostul pilot nu ar fi putut să vadă că se apropie de o zonă extrem de periculoasă. În plus, cu o seară înainte ninsese, iar bucăţile de rocă erau acoperite de zăpadă.

Tragedia prin care trece acum fostul campion la Formula1 nu pare să fi alungat turiştii din staţiunea franceză Meribel. Zeci de schiori pot fi văzuţi încă de la primele ore ale dimineţii foarte aproape de locul unde, chiar şi la câteva zile de la accident mai pot fi văzute urme de sânge pe zăpada îngheţată.

Mâine, Michael Schumacher va împlini 45 de ani. Fostul pilot obişnuia să-şi petreacă aniversarea în staţiunea din Alpii francezi în care se afla şi acum, în ziua accidentului. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri