Noi dovezi contra lui Mariano Rajoy. Premierul spaniol încolţit de presă în scandalul de corupţie

Data publicării:
sms Rajoy

Lovitură dură pentru premierul Spaniei, Mariano Rajoy, în cazul de corupţie în care este arestat fostul trezorier al Partidului Popular, aflat la guvernare.

Cotidianul El Mundo publică în ediţia de astăzi câteva mesaje telefonice pe care Mariano Rajoy le-a schimbat cu Luis Barcenas, în plin scandal. Asta în timp ce şeful guvernului a evitat să răspundă la orice întrebări pe această temă.

Situația premierului Mariano Rajoy se complicã extrem de mult în cazul așa numitelor plăți ilegale către lideri ai Partidului Popular. Cotidianul El Mundo demonstrează că demnitarul a fost în permanent contact cu fostul trezorier al partidului, Luis Barcenas, acum arestat. La doar o zi după ce în Spania s-a aflat de conturile din Elveția în valoare de zeci de milioane de euro ale fostului oficial al partidului, premierul Mariano Rajoy îi trimitea următorul mesaj scris pe telefon: „Luis, nimic nu e uşor, facem ce putem! Curaj!”.

O zi mai târziu, un alt mesaj: „Rămâi calm. Este unicul lucru pe care nu trebuie să-l pierdem! Eu voi fi aici întotdeauna. Ai putere! Te imbrăţişez”.

În ciuda susţinerii aparente, între cei doi pare să fi apărut o ruptură.

„Tu ştii cu ce te joci. De acum, eu mă simt liber de toate angajamentele faţă de tine şi faţă de partid”, Luis Barcenas către Mariano Rajoy.

În aceeaşi zi în care a trimis acest mesaj către fostul său şef, Luis Barcenas a contactat ziariştii de la El Mundo, care mai apoi au început să publice dovezi ale aşa numitei contabilităţi paralele a Partidului Popular.

Potrivit jurnaliştilor spanioli, cei mai mulţi dintre lideii partidului aflat la guvernare au primit, de-a lungul anilor, bani care nu au fost declaraţi.

Mariano Rajoy a negat orice legatură cu acest caz de corupţie.

Luis Barcenas se află acum în arest preventiv şi va fi prezentat luni judecătorului de caz pentru a da noi declaraţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri