Operaţiune de salvare de amploare în Mediterana. Un pescador cu 700 de imigranţi la bord a naufragiat

Data publicării:
harta pescador

 

Potrivit publicaţiei italiene La Repubblica, numai 28 de oameni au supravieţuit naufragiului.

Paza de coastă italiană a declarat pentru BBC News Online că vasul transporta "între 500 şi 700 de imigranţi" şi s-a răsturnat la miezul nopţii.

Nave italiene, marina malteză şi vapoare comerciale sunt implicate în operaţiunea de salvare în apele libiene, la sud de insula italiană Lampedusa.

Purtătorul de cuvânt al pazei de coastă italiene a declarat că, în următoarele ore, operaţiunea ar putea să se concentreze pe căutarea cadavrelor.

Premierul maltez Joseph Muscat a scris pe contul său de Twitter că există temeri că multe persoane au murit.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cotidianul Times of Malta a anunţat că imigranţii au căzut de pe navă atunci când s-au îmbulzit să atragă atenţia unei nave comerciale care trecea prin apropiere.

Presa din Peninsulă spune că aceasta ar putea fi cel mai mare naufragiu de acest gen din istoria imigraţiei în Mediterana.

Accidentul vine după ce săptămâna trecută 400 de imigranţi au murit în urma unui alt naufragiu care a avut loc tot în apele Mediteranei.

Potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Probleme de Migraţie, din anul 2000 încoace, cel puţin 22.000 de oameni au murit încercând să traverseze Marea Mediterană.

În ultimele luni, numărul acestor tragedii s-a înmulţit, pe fondul creşterii dramatice a numărului de refugiaţi din zonele de conflict din Africa. .

Potrivit organizaţiilor umanitare, imigranţii din Africa şi Orientul Mijlociu plătesc traficanţilor care le promit să-i ducă în Europa între 700 şi 9.000 de euro pentru un singur om. De multe ori, însă, traficanţii abandonează în larg navele înţesate de imigranţi.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri