Rusia. Când este permisă recurgerea la forțele armate în afara granițelor țării

Data publicării:
nave razboi rusesti - mil-2.ru

Potrivit Doctrinei militare a Rusiei, Federaţia Rusă consideră legitimă utilizarea forțelor armate și a altor trupe pentru a contracara agresiunea împotriva acestora sau a aliaților lor, pentru menținerea sau restaurarea deciziilor Consiliului de Securitate al ONU și ale altor structuri de securitate colectivă, dar și pentru a asigura protecția cetățenilor care trăiesc în afara granițelor Federației Ruse, în conformitate cu principiile general recunoscute și normele dreptului internațional și cu tratatele internaționale semnate de Federația Rusă.

Forțele armate și alte trupe sunt conduse în timp de pace de președintele Federației Ruse.

Folosirea forțelor armate ruse în afara teritoriului Federației este aprobată de Consiliul Federației, camera superioară a Parlamentului rus, la solicitarea președintelui, în conformitate cu articolul 102 din Constituție. Președintele trebuie să argumenteze solicitarea în acest sens făcută către Consiliul Federației.

Camera superioară se poate întruni în sesiune de urgență. Inițial, solicitarea este discutată în comisiile de apărare și politică externă, care își dau avizul. Sesiunea în plen se desfășoară cu ușile închise. Decizia se ia cu majoritate de voturi și intră în vigoare la două zile după ce președintele emite decretul în acest sens.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri