Senator american: Putin vrea să refacă Imperiul Rus, care să includă Ucraina, Republica Moldova şi Ţările Baltice

Data publicării:
putin multumit-1

Preşedintele rus Vladimir Putin a dobândit "de facto controlul asupra estului Ucrainei", a declarat McCain, un membru influent al Comisiei pentru Afaceri Externe din Senat, într-un interviu acordat CNBC.

"Calculează de la zi la zi", a declarat el, referindu-se la mişcările lui Putin, "care este reacţia la ceea ce face". El a adăugat că în opinia sa, scopul lui Putin este să "restabilească vechiul imperiu rus, care include Ucraina, R.Moldova, ţările baltice". "Apoi va profita de ceea ce percepe ca fiind o slăbiciune. Şi aceasta poate conduce la crize foarte grave", a adăugat el.

Congresmenul a mers în Ucraina în repetate rânduri pentru a-şi exprima sprijinul faţă de această ţară. În decembrie, el s-a adresat protestatarilor proeuropeni care cereau înlăturarea de la putere a preşedintelui ucrainean Viktor Ianukovici.

Preşedintele rus Vladimir Putin a dobândit "de facto controlul asupra estului Ucrainei", a declarat McCain, un membru influent al Comisiei pentru Afaceri Externe din Senat, într-un interviu acordat CNBC.

"Calculează de la zi la zi", a declarat el, referindu-se la mişcările lui Putin, "care este reacţia la ceea ce face". El a adăugat că în opinia sa, scopul lui Putin este să "restabilească vechiul imperiu rus, care include Ucraina, R.Moldova, ţările baltice". "Apoi va profita de ceea ce percepe ca fiind o slăbiciune. Şi aceasta poate conduce la crize foarte grave", a adăugat el.

Congresmenul a mers în Ucraina în repetate rânduri pentru a-şi exprima sprijinul faţă de această ţară. În decembrie, el s-a adresat protestatarilor proeuropeni care cereau înlăturarea de la putere a preşedintelui ucrainean Viktor Ianukovici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri