Senatorii ruşi îi propun lui Edward Snowden să lucreze împreună cu ei

Data publicării:
51fa529995f9cf1065000003 1

„Îl voi contacta pe domnul Snowden încă de astăzi pentru a discuta cu el despre o eventuală cooperare”, a declarat pentru agenţia publică RIA Novosti senatorul Ruslan Gatarov, şeful grupului de lucru din cadrul Consiliului Federaţiei (Camera superioară) însărcinat să vegheze la respectarea vieţii private a cetăţenilor.

Este vorba despre o cooperare în domeniul „protecţiei datelor personale”, a precizat Ruslan Gatarov.

„Sarcina noastră este să detectăm punctele slabe în protecţia datelor personale şi să acţionăm în vederea eliminării lor”, a subliniat senatorul.

Pavel Durov, fondatorul „Facebook”-ului rus Vkontakte, i-a propus deja lui Edward Snowden, săptămâna trecută, să se alăture echipei informaticienilor săi pentru a se ocupa de protecţia datelor personale ale utilizatorilor acestei reţele de socializare, cea mai importantă în Rusia.

Pentru moment, Edward Snowden nu a răspuns acestei propuneri.

Fostul consultant al serviciilor americane de informaţii Edward Snowden a obţinut pe 1 august un azil provizoriu pentru o perioadă de un an în Rusia, spre marea nemulţumire a Statelor Unite, şi se află într-un loc sigur, potrivit avocatului său, dar necunoscut presei.

Washingtonul a reclamat în mai multe rânduri extrădarea lui Edward Snowden către ţara sa, unde a fost inculpat pentru spionaj, în urma unor dezvăluiri supărătoare despre o supraveghere electronică la nivel mondial de către Statele Unite.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri