TURCIA - Români blocaţi în zona liberă din aeroport. Guvern: S-a organizat celulă de criză la nivelul Consulatului

Data publicării:
ataturk 2

 

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, a declarat pentru Digi24 că, până la această oră, nu sunt date referitoare la cetăţeni români victime ale atentatului de pe aeroportul Ataturk din Istanbul, iar la nivelul Consulatului general al României de acolo a fost activată o celulă de criză.

”Consulatul nostru General de la Istanbul este deja în legătură cu autorităţile turce. S-a organizat o celulă de criză la nivelul consulatului. La ora actuală nu avem date referitor la cetăţeni români implicaţi. Se verifică în permanenţă cu autorităţile locale. MAE a activat Call Centerul pentru orice eventualitate.

Există un grup de români blocați în zona liberă, după controlul pașapoartelor, cu care echipa consulară ţine legătura telefonic. Sunt români care așteptau sa plece cu o cursa Turkish Airlines si nu a mai zburat.

O echipă de la consulat s-a deplasat la aeroport şi încearcă să îi preia.

Românii cu care consulatul a luat legătura sunt în siguranţă.

Grupul care s-a format la consulat evaluează situaţia e în legătură cu o parte dintre români şi încearcă să îi grupeze pentru a se stabili numărul exact", a declarat Liviu Iolu la Digi24.

”, a declarat Iolu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri