Un al treilea atac terorist revendicat de Statul Islamic

Data publicării:
KUWEIT

 

ACTUALIZARE 18:00 Cel puţin 25 oameni au murit, după ce un atacator sinucigaş s-a aruncat în aer, în interiorul lăcaşului religios. Potrivit autorităţilor, bilanţul victimelor va creşte, pentru că există peste 200 de răniţi, în condiţiile în care în moschee erau două mii de credincioşi.


Cel puțin patru persoane au fost ucise și opt rănite, vineri, într-un atac sinucigaș ce a vizat o moschee șiită musulmană din capitala Kuweitului unde se aflau 2.000 de credincioși la slujba de vineri, relatează Reuters.

Un membru al parlamentului din Kuweit, Alil al-Salih, a declarat că oamenii erau în genunchi în cursul rugăciunii atunci când a avut loc o explozie puternică, afectând zidurile și tavanul moscheii. El a afirmat că atentatul a fost comis de un kamikaze ce părea să aibă sub 30 de ani.

Atacul a fost revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic, potrivit unei declarații postate pe rețele de socializare. Autorul atacului a fost identificat drept Abu Suleiman al-Muwahed și ținta a fost „un templu al opozanților” — un termen folosit de gruparea militantă islamistă pentru a se referi la musulmanii șiiți.

Citește și: 

Atac terorist la două hoteluri din Tunisia | Cel puţin 27 de morţi

Atac terorist în sud-estul Franţei. F. Hollande: Pe cadavrul decapitat erau inscripţii. S-a urmărit aruncarea în aer a uzinei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri