Mesajul japonezului răpit de Statul Islamic: „Mai am doar 24 de ore de trăit”

Data publicării:
japonez prizonier

Organizația teroristă a difuzat pe site-urile islamiste o înregistrare în care apare ostaticul nipon cu fotografia unui pilot iordanian în mâini. Jurnalistul nipon spune că mai are 24 de ore de trăit, iar pilotul iordanian - chiar mai puţin.

Mi s-a spus că acesta este ultimul meu mesaj şi, de asemenea, mi s-a spus că bariera care obstrucţionează eliberarea mea este faptul că guvernul iordanian întârzie predarea lui Sajida. Spuneţi guvernului japonez să pună toată presiunea sa politică asupra Iordaniei. Timpul se scurge foarte repede. Sunt eu, în schimbul ei. Ce este atât de greu de înţeles? Mai am doar 24 de ore de trăit, iar pilotul şi mai puţin. Vă rugăm, nu ne lăsaţi să murim”, a spus Kenji Goto Jogo.

În schimbul vieții acestora, Statul Islamic cere eliberarea unei femei condamnate în Iordania pentru terorism. Guvernul de la Tokio a promis să colaboreze cu autorităţile iordaniene.

Teroriştii din Statul Islamic au executat săptămâna trecută un alt cetăţean japonez, pe care îl răpiseră în Siria, la începutul lunii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri