Lovitură pentru instructorii auto privaţi. Aceștia vor fi nevoiți să angajeze trei oameni

Data publicării:
scoala-soferi

Peste 4.000 de independenţi vor fi siliţi să îndeplinească noi reguli, foarte drastice şi destul de complicate, pentru a putea preda mai departe. În primul rînd, ei vor fi nevoiţi să îşi mai angajeze fiecare câte trei salariaţi şi să închirieze un spaţiu de studiu, cu acte în regulă. Nu se conformează, atunci trebuie să tragă pe dreapta. 400 dintre aceşti instructori independenţi se găsesc numai în judeţul Timiş, iar sindicatul lor s-a plâns deja unei instanţe.

De joia aceasta, instructorii independenţi trebuie să-şi caute cel puţin trei salariaţi: profesor de legislaţie, medic şi secretară. Iar asta nu e tot.

„Va trebui să am un contract pentru închirierea unei săli de legislație”, spune Jean Samuilă, instructor auto independent.

Noile reguli le mai interzic instructorilor independenţi să depăşească un număr de 210 ore de curs pe lună - adică 10 ore de condus în fiecare zi lucrătoare. Federaţia formatorilor auto a atacat deja noile prevederi, despre care spun că ar încălca dreptul la muncă.

Independenţii care nu-şi permit să angajeze profesor de legislaţie, medic şi secretară mai au o singură variantă: să devină ei înşişi salariaţii unei şcoli de şoferi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri