Facebook va lansa opțiunea „dislike”

Data publicării:
aapcwmjq79vkd6ssppvp

Deşi au existat de mult timp imagini prelucrate cu butonul de „dislike”, într-o sesiune de întrebări şi răspunsuri desfăşurată azi noapte la sediul Facebook din California, Mark Zuckerberg a confirmat ca respectivul buton va fi introdus nativ în interfaţă, sub fiecare postare sau oriunde altundeva găsiţi acum butonul Like.

„Oamenii şi-au dorit butonul “dislike” de mulţi ani şi probabil câteva sute m-au întrebat despre el, iar ziua de azi este o zi specială pentru că azi pot într-adevăr să confirm că lucrăm la el şi suntem foarte aproape de a livra o versiune de test”, a spus el.

Zuckerberg a mai confirmat că dilemele legate de funcţionalitatea acestui buton au fost legate de transformarea experienţei utilizării Facebook într-una negativă. Nu a vrut ca oamenii să poată vota în jos un moment împărtășit pe această rețea de socializare.

Scenariul ideal în care veţi putea folosi butonul dislike, în opinia lui Zuckerberg, ţine de exprimarea empatiei pe anumite subiecte. Dacă un prieten a postat ceva trist, iar butonul Like nu se pretează, veţi putea apăsa pe dislike. El a mai ţinut să menţioneze că designul unui buton de dislike este suprinzător de complicat, dar că în viitorul apropiat va fi integrată în Facebook o variantă de test.

Iniţial, foarte mulţi au crezut că va fi vorba de un buton initulat „unlike”, dar se pare că pentru a descrie cu un gest virtual dacă o postare a unui prieten de pe Facebook nu vă încântă veţi apela la „dislike”.

Simbolul efectiv ce va exprima lipsa de apreciere, iar acela va fi, cum era de aşteptat, opusul unui Like – o mână cu degetul mare orientat în jos.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri