FOTO: Actori din Game of Thrones au răspuns întrebărilor fanilor români

Data actualizării: Data publicării:
Game of Thrones-1

 

Pentru Gemma Whelan, întâlnirea cu fanii români s-a dovedit a fi o adevărată provocare. Spectatorili fideli ai serialului Game of Thrones nu au ratat nicio ocazie pentru a-i pune întrebări care ar putea să le da o informație despre ce se va întâmpla în serial în continuare. Tânăra actriță a glumit cu fanii români că dacă spune vreun spoiler din greșeală „va lua foc instantaneu”.

Actrița, în vârstă de 35 de ani, a urcat pe scenă în aplauzele entuziasmate a sute de persoane. Cu totul diferită de personajul pe care îl interpretează, Gemma Whelan a zâmbit mereu, s-a declarat încântată de vizita în România, a glumit cu fanii și a răspuns întrebărilor cu entuziasm.

Gemma Whelan a explicat că nu și-a dat seama exact ce înseamnă fenomenul Game of Thrones până când nu s-a alăturat echipei de actori.

„Este o responsabilitate foarte mare. Fiecare persoană trebuie să vină în fiecare zi la filmări și să dea ce e mai bun din el. Este cu siguranță stresant” a spus actrița.

„De când am citit scenariul pentru mine a fost clar cine este Yara Greyjoy”

Gemma Whalen a spus că pentru ea a fost clar ce fel de persoană este Yara Greyjoy încă de când a citit scenariul. Actrița a recunoscut că a citit doar primele două cărți și că din restul a citit doar părțile care aveau legătură cu personajul pe care îl interpretează.

„Yara este minunată. O iubesc. Este foarte echilibrată și sigură pe ea. Este fantastică. Nu își trădează principiile și are un simț moral foarte puternic. Este o familistă convinsă, cu toate acestea nu cred că regretă moartea lui Balon (tatăl personajului pe care îl interpretează)”, a spus actrița.

Foto: www.comic-con.ro

Actrița a comentat și un moment definitoriu pentru personajul ei care a avut loc în episodul 5 al serialului. Momentul în care Yara Greyjoy pierde tronul și alături de fratele ei fură flota tatălui ei și pleacă într-o călătorie cu o destinație necunoscută.

„Cred că atunci când Theon o susține pentru a deveni regina Insulelor de Fier, Yara începe să aibă din nou încredere în el. Cred că va dura mult până când va avea încredere în el complet, dar au început să își reconstruiască relația”, a explicat actrița.

Cea mai dificilă scenă pe care a trebuit să o filmeze de când face parte din distribuția serialului Game of Thrones a fost chiar în acest sezon.

„Acest sezon a trebuit să filmăm scena înmormântării lui Balon Greyjoy în apă, în timp ce afară era extrem de frig. După ce am filmat mai multe ore așa, la sfârșitul zilei mai aveam de filmat o scenă. O scenă de dialog între mine și un alt personaj și a trebuit să oprim filmările pentru că îmi clănțăneau dinții și nu mă puteam opri. Am oprit filmarea, m-au încălzit și am reluat”, a povestit actrița.

De asemenea, actrița a vorbit și despre personajele puternice feminine pe care le are acest serial și despre faimoasele scene, care au împărțit internetul în două tabere, în care atât Regina Cercei cât și Sansa Stark sunt victimele unui viol.

„Nu cred că ar trebui să fie vreo limită. Atât timp cât este explicat de ce a fost nevoie ca un anumit lucru să se întâmple,de ce un personaj a trebuit să treacă printr-o anumită experiență, cât timp nu este violență gratuită, cred că orice se poate face. Eu am apreciat acele două scene ca parte din poveste. Ne-au arătat că aceste personaje nu pot fi dărâmăte. Era nevoie de ele pentru poveste”, a explicat Gemma Whelan.

Actrița a răspuns și unor întrebări mai amuzante. Spre exemplu, ce ar lua Yara Greyjoy cu ea dacă ar fi să plece pe o insulă pustie?. Răspunsul: un walkman, un topor, pe Theon, pe Tyrion și, bineînțeles, Tronul de Fier.

De asemenea, dacă ar putea să învie un personaj l-ar învia pe Tywin Lannister și dacă ar putea să joace un alt personaj ar fi Tyrion.

Sala plină la Charles Dance

Peste 1.000 de persoane au venit să îl vadă pe Tywin Lannister, sâmbătă, la East European Comic Con. Actorul, în vârstă de 70 de ani, a vorbit despre personajul său din „Game of Thrones”, despre rolul din„ Ghostbusters” și cum a fost să interpreteze un extraterestru în miniseria „Sfârșitul Copilăriei”. De asemenea, actorul a vorbit despre cariera lui de regizor și filmul de care este cel mai mândru.

Foto: www.comic-con.ro

Actorul a izbucnit în râs în momentul în care un fan i-a adus o imagine în care era el, interpretându-l pe Tywin Lannister, și lângă o altă fotografie în care era îmbrăcat într-o fustă mini, un top până la buric și tocuri înalte. Era vorba despre rolul interpretat în filmul „Ali G Indahouse” în 2002.

Charles Dance: „Moartea lui Tywin se cerea de mult”

Actorul a dezvăluit cum a aflat el că personajul pe care îl interpreta în serialul Game of Thrones va muri.

„Nu citisem cărțile când am început să îl joc pe Tywin Lannister. Mergeam într-o zi pe stradă și m-am întâlnit cu un fan care m-a recunoscut. Am vorbit puțin și mi-a spus Tywin Lannister o să moară în cel mai tare mod. Chiar așa, i-am spus? Și mi-a spus ce urma să se întâmple. M-am dus la o librărie, am luat cartea, am citit și într-adevăr așa era. Un mod original de a muri, într-adevăr, dar era necesară de mult. Cu siguranță nu a fost o moarte nobilă pentru un om cum a fost Tywin Lannister”, a spus actorul.

De asemenea, și Charles Dance a mărturisit că i-ar fi plăcut să joace rolul lui Tyrion. Actorul a povestit că între scenele pe care le filma cu Peter Dinklage, actorul care îl interpretează pe Tyrion Lannister, simțea nevoia să îi ceară scuze pentru modul în care îi vorbea.

„Tyrion este un personaj fantastic și a fost interpretat de unul dintre cei mai extraordinari actori, Peter Dinklage. Mi-am cerut scuze pentru modul în care îl tratam”, a spus actorul.

Charles Dance a mai spus că dacă ar fi avut posibilitatea i-ar fi plăcut să interpreteze rolul lui Daeneris Targaryen pentru că este „extraordinară”.

Actorul a explicat că deși el nu ar putea să acționeze sau să comporte așa cum o făcea personajul său, la acea vreme acțiunile lui Tywin Lannister nu erau ieșite din comun.

„Nu aș putea fi ca el. Am prea multă conștiință. Chiar dacă Game of Thrones este ficțiune, universul creat de George R.R Martin are la bază fapte reale, respectiv o societate mediavală. La acea vreme dacă erai un om de poziția lui Tywin Lannister făceai orice era necesar pentru a te menține la putere. Un om cu caracterul lui Tywin Lannister nu știu dacă poate fi considerat un bărbat bun, dar având în vedere societatea în care trăia cred că a făcut ce credea el că este bine. Atitudinea lui față de Tyrion a derivat din faptul că nu a putut recunoaște că dintre cei trei copii ai săi, cel mai inteligent și plăcut era piticul. Tywin nu și-ar fi permis niciodată să pară vulnerabil”, a spus Charles Dance.

Scena pe care o consideră definitorie pentru personajul său este cea în care jupoaie o căprioară. Pentru această scenă a venit un vânător, care l-a învățat ce trebuie să facă, și în timpul filmărilor el chiar a jupuit o căprioară.

Trei zile de Comic Con

East European Comic Con 2016 este cel mai mare eveniment din estul Europei dedicat pasionaților de filme, seriale, benzi desenate și jocuri video.

În total, șase actori din filme și seriale fantasy și science-fiction au participat la East European Comic Con. Din serialul „Game of Thrones” au venit Charles Dance, actorul care îl înterpretează pe Tywin Lannister, Gemma Whalen, actrița care dă viață Yarei Greyjoy și Daniel Portman. De asemenea, fanii i-au mai văzut și pe David Anders (cunoscut pentru serialele „Once Upon A Time”, „iZombie” și „Heroes”), Mark Pellegrino („Dexter”, „Supernatural” și Sylvester McCoy din „Lord of The Rings” și „Doctor Who”. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri