Premieră. Armata României participă la East European Comic Con

Data publicării:
comic con-1

 

„Operațiile Speciale vor fi reprezentate de militari ai Brigăzii 6, cu echipamente și tehnică, printre care se va număra un vehicul multirol de mare mobilitate (HMMWV), cunoscut publicului sub numele de Humvee, ce va putea fi admirat în afara zonei standurilor, și de cei ai Statului Major al Forțelor Navale, cu armament specific”, a precizat MapN într-un comunicat.

De asemenea, vizitatorii vor putea admira o expoziție de machete navale și una de echipament, tehnică militară și uniforme. Centrul militar zonal București va prezenta oferta educațională a Armatei României în cadrul evenimentului. 

Pentru prima oară la East European Comic Con va fi organizată o zonă dedicată jocurilor video din anii 90, ce se va numi Zona Retro. Console funcționale, periferice și calculatoare HC vor putea fi admirate, dar și testate, pe toată durata evenimentului.

În premieră, în cadrul Electronic Sports League (ESL) Arena, va fi introdus conceptul de „sat” League of Legends pentru fanii jocului. Cei care trec pragul satului se vor întâlni cu Rioterii Amorsa, Shalhar și ZexZex și se vor putea juca meciuri demonstrative pe scena special amenajată.

De asemenea, artiștii locali își vor expune creațiile ce au legatura cu lumea League of Legends, în zonele special amenajate pentru ei. Nu vor lipsi nici concursurile yematice și paradele de cosplay. 

Pasionații FIFA îl vor putea întâlni pe Ovidiu „Ovvy” Pătrașcu, campionul european absolut la competițiile de esport pentru acest joc. Ovvy va veni pe scena ESL Arena‬, sâmbătă de la ora 13:00. El a pregătit un video ce va fi difuzat în premieră, dar și un meci demonstrativ cu cineva din public.‬‬ ‬‬‬‬‬

De asemenea, ESL și Romanian Game Developers Association (RGDA) au anunțat prezența, în acest weekend la Comic Con 2016 a unora dintre cele mai importante studiouri de dezvoltare de jocuri românești. Nu doar că vor veni cu jocurile lor cele mai importante, dar ele vor putea fi testate la standurile proprii în perioada 27-29 mai.

East European Comic Con este cel mai mare eveniment din estul Europei dedicat pasionaților de filme, seriale, benzi desenate, jocuri video şi nu numai. ESL și Comic Con aşteaptă la această ediție, a patra, aproximativ 40.000 de vizitatori.

Pe lângă întâlniri cu actori de la Hollywood, vor mai fi organizate o competiţie regională de gaming şi o zonă destinată jocurilor video în care vor putea fi testate cele mai noi apariţii. Vor avea loc, de asemenea, concursuri de cosplay pentru toţi cei care doresc să se transforme într-un personaj preferat, concursuri cu întrebări, interacţiuni cu expozanţii şi cu cei mai importanţi creatori de content din mediul online.

Citiți și: 
O actriță din „Game of Thrones" vine la București
Încă un actor din Game of Thrones la East European Comic Con 
Actor din Game of Thrones la Comic Con București 



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri