Isteria Pokemon Go a cuprins România. Avertismentul Poliției

Data publicării:
isteria pokemon INTOARCE POZA getty

Ernest Costache are 22 de ani şi este designer de site-uri web. Pasionat de jocuri din copilărie, Pokemon Go l-a prins imediat.

Ernest Costache, jucător de Pokemon Go: „O să mergem într-un loc foarte bun, unde se strâng de regulă foarte foarte mulţi jucători. Tocmai am găsit doi pokemoni. Şi l-am găsit şi pe cel pe care nu-l aveam. Un pokemon chiar foarte căutat. Growlight. Şi chiar foarte bun de, 564 putere. Este cel mai puternic pe care îl avem până acum. Am primit şi o medalie”.

Ernest a mers pe jos zeci de kilometri în căutarea pokemonilor.

Ernest Costache, jucător de Pokemon Go: „Scoate oamenii din casă şi ne face să facem mişcare asta e foarte important.”

Arina Delcea, reporter Digi24: „Abia am instalat jocul şi, iată! Am găsit deja trei pokemoni. Nu ştiu exact cât de valoroşi sunt. Oricum, cunoscătorii mi-au spus că doar în acest parc se ascund cel puțin 150 de pokemoni care aşteaptă să fie descoperiţi.”

Adolescenţii au găsit o metodă si mai rapidă de a ajunge la Pokemoni: „Încercăm să fim atenţi şi la pokemoni, şi la maşini. Pe două roţi e mai rapid, mai eficient. Dar nu poţi să mergi nici foarte repede, că altfel nu-ţi cresc ouăle.” 

Nu toţi căutătorii au noroc de la prima încercare.

„Dacă prind unul, e perfect. Înseamnă că mai apar şi alţii. Dar dacă nu-l găsesc pe primul... o, Doamne! Nu ştiu unde, cum să-i găsesc!”

Pe fir a intrat şi Poliţia , care îi avertizează pe jucători să fie atenţi la trafic

Specialiştii se aşteaptă la un succes fulgerător.

Flavia Negoescu, prezentator Web 2.0: „Franciza Pokemon a fost extrem de populară la finalul anilor 90 şi sunt foarte mulţi fani. Putem practic să integrăm jocul în universul nostru real.”

Pokemon Go abia a fost lansat oficial în România, dar mulţi jucători şi-au făcut deja conturi, pe platforme din alte ţări, ca să-l poată instala mai devreme.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri