ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Liber pentru studenți de alegeri. Victor Ponta: Dacă rămân în centrele universitare, să ne organizăm bine, să nu fie coadă

Data publicării:
votare 9 sectie vot

ACTUALIZARE 12.30. Victor Ponta a anunţat în şedinţa de Guvern că studenţii vor fi liberi în 14 şi 17 noiembrie. Astfel, propunerea ministrului Educaţiei a fost admisă în Guvern.

„Dacă vor să meargă să voteze acasă, unde evident nu sunt probleme, dacă rămân aici în centrele universitare să ne organizăm bine să nu fie coadă sau aglomeraţie”, a fost mesajul premierului.


ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. „Este o veste minunată cu ghilimele. Propun ministerului să ofere liber până la Crăciun, că tot ne apropiem de Sf. Andrei. Închidem şcoala ca să facem jocul clasei politice”, a spus Constantin Rusu, preşedintele senatului Universităţii A.l. I. Cuza din Iași.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. El a explicat că studenții sunt în mijlocul semestrului, în plin proces de evaluare. Pe de altă parte, studenții pot vota și în centrele universitare, pot descărca de pe internet declarația pe propria răspundere că nu votează de mai multe ori și pot merge cu ea la secțiile de votare.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Sute de studenţi din Bucureşti, blocaţi la vot. „Xeroxul s-a stricat pentru că l-au folosit prea mult”

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. „Mi se pare stupizenie să trimiţi studenţii acasă, dintr-un joc politic (...) Să nu fie vorba de altceva, să trimită studenţii acasă ca să nu fie manifestaţii pro sau contra nu știu cui. Pe noi ne interesează să ne facem treaba. Ministerul să se ocupe de finanțare, nu de trimis studenţii acasă”, a mai spus Constantin Rusu.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. În primul tur al alegerilor prezidenţiale studenţii au format cozi imense în faţa secţiilor de vot. În unele centre universitare, tinerii au aşteptat şi câte patru ore ca să voteze pentru că se terminaseră formularele pentru declaraţiile pe proprie răspundere. Instituţiile de învăţământ superior sunt cele care, în baza autonomiei universitare, vor hotărî zilele când se vor recupera cursurile suspendate, dacă propunerea ministrului va fi adoptată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri