Preşedintele Băsescu cere, din nou, demiterea ministrului Titus Corlăţean

Data publicării:
basescu corlatean - presidency 2

 

Traian Băsescu cere demisia lui Titus Corlățean / Foto: presidency.ro

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. "Preşedintele Traian Băsescu a luat notă de dezinformarea pe care ministrul Afacerilor Externe, domnul Titus Corlăţean, a lansat-o în spaţiul public prin declaraţia de presă de vineri, 7 noiembrie a.c., în care a afirmat că legal nu poate mări numărul de secţii de votare din străinătate, deşi BEC a dat o astfel de aprobare prin Hotărârea nr. 4H/4.11.2014 publicată ca atare în Monitorul Oficial”, se menţionează într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, citat de Mediafax.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Potrivit sursei citate, "în condiţiile în care ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean a dezinformat într-o declaraţie de presă, dorind în acest fel să împiedice dreptul constituţional al cetăţenilor români din străinătate de a vota, preşedintele Traian Băsescu consideră că se impune demiterea imediată a acestuia".

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. "De asemenea, preşedinte Traian Băsescu consideră necesar luarea măsurilor care se impun pentru ca toţi românii aflaţi în străinătate să poată vota", se mai arată în comunicat.

Traian Băsescu a mai cerut demisia miniştrilor Corlăţean şi Stanoevici pe 2 noiembrie, din cauza organizării defectuoase a alegerilor în secţiile de votare din străinătate.

MAE a anunţat, sâmbătă, că se află " într-un proces de evaluare, privind atribuţiile ce îi revin în baza legii 370/2004 şi a hotărârilor BEC", după ce BEC a ţinut să precizeze că nu există impedimente legale pentru organizarea unor noi secţii de votare în străinătate.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Organizarea şi numerotarea secţiilor de votare din străinătate este de competenţa exclusivă a MAE, BEC neavând atribuţii legale referitoare la aceste activităţi, se spune într-un comunicat remis Mediafax şi în care se precizează că nu există impedimente legale pentru organizarea de noi secţii.

BEC invocă Legea 370/2014 şi precizează că în interpretarea sa, cuprinsă într-o decizie proprie, nu există un "impediment legal" referitor la organizarea de noi secţii de votare în străinătate", aşa cum a invocat MAE "în contextul discutării celor mai eficiente măsuri pentru organizarea turului doi de scrutin".

Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri