REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Sute de studenţi din Bucureşti, blocaţi la vot. "Xeroxul s-a stricat pentru că l-au folosit prea mult"

Data publicării:
stduentivot


REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Sute de studenţi n-au mai reuşit să voteze în Capitală, după ce au aşteptat ore întregi la coadă. La Facultatea de Arhitectură, ei au fost trimişi acasă, pe motiv că nu mai sunt formulare de declaraţii pe propria răspundere.

"Mă duc eu să dau bani din buzunar, numai să aibă unde să xeroxeze".

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Scandal la ASE. Zeci de studenți nu pot vota

Când, în sfârşit, Biroul Electoral a trimis la Facultatea de Arhitectură formulare de declaraţii pe propria răspundere, secţia a oprit din nou votul, din alt motiv - se terminaseră tabelele tipizate.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. După atâtea amânări, unii studenţi au renunţat şi au plecat, dezamăgiţi.

"Sunt voturi pierdute", şi-a exprimat dezamăgirea una dintre tinere.

Alegeri prezidenţiale. Studenţii din Cluj s-au înghesuit la vot

Şi în campusul studenţesc din Regie situaţia a fost similară. Sute de studenţi au aşteptat în zadar să voteze. Unii au stat şi două ore la coadă, iar la ora 21.00 uşile singurei secţii de votare de aici a fost zăvorâte.

"(Cât ai stat la coadă?) Două ore. (Ce ţi-au zis?) Au închis pur şi simplu uşa şi atât".

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. "A trebuit să aştept două ore să votez. Să-mi exercit îndatoririle de cetăţean. E o nesimţire totală. (Ce o să faci în turul doi, o să mai vii?) Bineînţeles că o să vin. O să vin la prima oră a dimineţii".

"(De ce nu aţi mers la altă secţie?). Pentru că la Gara de Nord s-a desfiinţat brusc. În Grozăveşti este singurul loc în care poţi vota. Dacă lor li se pare normal ca să aştepţi o oră şi jumătate şi să te dea afară...".

Studenţii cred că totul a fost premeditat.

"Uitaţi-vă ce organizare proastă. Se ştie a cui este vina. Uitaţi-vă ce s-a întâmplat şi în afara ţării. Mise pare că este o organizare bine gândită", afirmă un student.

La Conservator, la fel, votul pe liste suplimentare a fost blocat timp de câteva ore, din aceleaşi motive.

"Nu mai putem completa aceasta declaraţie fiindcă nu merge xeroxul", spune o tânără.)

"Xeroxul care este în Conservator s-a stricat din cauză că l-au folosit prea mult", motivează Carmen Ţuluca, preşedinta secţiei de votare de la Facultatea de Arhitectură.

Şi în campusurile din Cluj-Napoca, studenţii care nu au ajuns acasă în ziua alegerilor au avut de aşteptat minute bune, tot din cauza declaraţiilor pe proprie răspundere.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. La Galaţi, la vot au venit şi studenţii basarabeni cu cetăţenie română.

La Universitatea Dunărea de Jos Galaţi învaţă aproximativ 600 de studenţi basarabeni, dintre care aproximativ 150 au şi cetăţenie română.

La acest scrutin, orice cetăţean român a putut vota în altă localitate, pe liste suplimentare, cu condiţia să dea o declaraţie pe proprie răspundere.

Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014! 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri