Negocieri eşuate. L. Dragnea: "Vom fi la patru televiziuni. De ce fuge Klaus Iohannis de dezbatere?". A. Gorghiu: "Dragnea a minţit. PSD fuge de mediul academic, Parlament sau celelalte televiziuni. Ei au fost rigizi"

Data publicării:
Victor Ponta si Klaus Iohannis - Mediafax Foto-Ovidiu Dumitru Matiu-1

 

FOTO MediafaxFoto

ACTUALIZARE 15.15.Ne dorim să aibă loc o dezbatere în Victor Ponta şi Klaus Iohannis. Toată lumea a înţeles că din 90 încoace cel mai important moment al unei campanii a fost dezbaterea.

Chiar dacă PSD nu va vrea această dezbatere, până la urmă vom găsi o formulă să fie o dezbatere între Klaus Iohannis şi Victor Ponta. Vom găsi o formulă să punem presiune pe Victor Ponta să accepte această dezbatere.

Propunerile noastre au constat în a discuta despre toate ofertele venite şi de la celelalte televiziuni, inclusiv televiziunea publică.

Noi nu servim interesul unei televiziuni, ci interesul public.

A existat o oarecare rigiditate nu au venit pregătiţi pentru o negociere, ci cu aceeaşi propunere fixă de patru dezbateri în formatul agreat de Victor Ponta.

Propunerea noastră a fost una deschisă, de a discuta posibilitatea unei dezbateri în mediul academic, universitar, Parlament, de a discuta invitaţiile de la celelalte televiziuni. Au mai fost vreo patru televiziuni - printre care televiziunea publică.

Ei vor doar acele patru dezbateri, nu vor mediul academic, nu vor să discute despre dezbateri avansate de celelalte televiziuni. Ne dorim ca accesul la dezbaterea care va avea loc să fie nediscriminatoriu.

E rău - voitor din partea domnului Dragnea că una a spus în interior şi afară v-a minţit, toată lumea din partea echipei lui Klaus Iohannis a spus că îşi doreşte această dezbatere”, a declarat Alina Gorghiu, purtător de cuvânt al PNL.

ACTUALIZARE 14.42. „Am încercat în această oră să îi convingem că patru e mai mare decât unu, că prezenţa la patru dezbateri la patru televiziuni dă de patru ori şansa cetăţenilor să îi vadă pe cei doi candidaţi.

Au insistat cu o singură dezbatere, tot vorbesc de finală, eu nu cred că pregătim un meci de fotbal.

Părererea mea e că cei cu care ne-am întâlnit ar agrea ideea de patru dezbateri, dar nu îl pot convinge pe domnul Iohannis.

Noi suntem prezenţi la patru televiziuni de luni până joi cu Victor Ponta.

Nu avem nimic împotriva IPP, am discutat despre dezbateri serioase, pe teme serioase pe domenii din atribuţiile preşedintelui. Ne-au propus o singură dezbatere pe teren neutru.

De ce fuge domnul Iohannis de dezbateri?”, a declarat Liviu Dragnea, după întâlnirea de la fostul sediu al USL.

ACTUALIZARE 13.56. Liviu Dragnea a declarat, la sosirea la fostul sediu al ACL că misiunea este clară: "Interesul nostru e ca cei doi candidaţi să fie văzuţi în mai multe runde de mai mulţi oameni, nu înţeleg de ce vor să fugă de dezbatere, ne interesează să fie dezbateri serioase, nu spectacol".

„Ei, dacă ar fi curajoşi, ar cere opt dezbateri nu patru”, a adăugat Liviu Dragnea.


Purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, a declarat că PSD a confirmat pentru vineri, ora 13.30, la fostul sediu al USL, întâlnirea staff-urilor de campanie ale lui Victor Ponta şi Klaus Iohannis pentru stabilirea dezbaterilor între cei doi candidaţi.

Firea a mai spus că se aşteaptă oferta concretă a IPP pentru o dezbatere între cei doi candidaţi la Preşedinţie: "Aşteptăm cu interes oferta concretă a IPP - format, moderatori, timp de emisie, loc".

Klaus Iohannis: Dacă Ponta nu vrea dezbaterea la Timişoara, putem la facultatea unde şi-a luat doctoratul

Klaus Iohannis: Nu este V. Ponta în poziţia să îmi facă program. Nici mie, nici televiziunilor. Mi se pare potrivită invitaţia Universităţii de Vest Timişoara

Victor Ponta: Alegerile nu se fac pentru confruntări. Eu mă duc la cele patru dezbateri

Echipa de campanie a candidatului ACL la prezidenţiale, Klaus Iohannis, a transmis, joi seară, o invitaţie adresată echipei de campanie PSD pentru a lua parte vineri la amiază la negocieri, în vederea organizării unei dezbateri electorale între candidaţii rămaşi în cursa pentru Cotroceni.

"Vă propunem ca această întâlnire să aibă loc mâine (vineri - n.r.), începând cu ora 12.00, la sediul PNL din Şos. Kiseleff nr. 57 sau în orice altă locaţie consideraţi că este potrivit pentru dumneavoastră. Suntem convinşi că această întâlnire este absolut necesară întrucât cetăţenii au dreptul să asiste la o dezbatere între cei doi candidaţi rămaşi în cursa pentru Cotroceni", se precizează în invitaţie.

Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri