Drum național cu... scară

Data publicării:
femeie drum cu scara 1

„M-am suit aşa, m-am pus... să vă arăt”, spune o femeie trecută de prima tinerețe care escaladează șanțul cu ajutorul unei scări.

Această cascadorie a fost singura modalitate găsită de localnicii din Rieni pentru a ieşi din propriile curţi. Peste noapte, în faţa caselor lor au apărut şanţuri de doi metri, săpate de constructorul care repară de fapt drumul.

„Dacă sapă, trebuia să refacă. Trebuie să ne călărim peste şanţurile astea, de un metru şi ceva!”, spune o localnică.

„De o lună şi jumătate pentru noi e bătaie de joc. Trebuie să cărăm sacii de cartofi, că e toamnă. Îi cărăm în spate”, se plânge o alta.

Martor la astfel de scene a fost chiar directorul Companiei Naționale de Autostrăzi, care a făcut recent o vizită pe șantier.

Am văzut oameni care voiau să iasă din casă și voiau să treacă strada coborând pe scări. Mi s-a părut anormal”, a declarat Narcis Neaga, directorul CNADNR.

Drumul naţional 76 este în reabilitare de patru ani, iar localnicii s-au săturat de şantierul interminabil. Autorităţile au explicaţii diferite pentru această situaţie.

Au fost unele spuse ale localnicilor care ne acuzau pe noi că nu plătim compania şi constructorul nu vrea să lucreze. Le-am explicat că nu se pune problema de bani, că sunt bani europeni”, a precizat Narcis Neaga.

Totuși, primarul comunei are altă explicație.

Reporter: CNADNR spune că nu s-a lucrat şi de aceea nu s-a plătit.

„CNADNR minte”, susține Gheorghe Ioan Bota, primarul din Rieni. „În zona Deva-Brad este undeva la 70-80 % finalizat, în zona de la Ţebea până la Ioneşti este undeva la 90%. Ştim de la ei: Am fost pătiţi în aprilie, ce am lucrat anul trecut”, explică primarul.

După controlul făcut pe DN76, șeful Companiei de Autostrăzi a reziliat contractul cu firma spaniolă care lucra pe tronsonul Brad-Vârfurile pentru că a găsit doar câţiva muncitori pe șantier.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri