Simona Halep, în semifinale la Madrid, după o partidă sinuoasă cu Irina Begu și o atitudine rece la final

Data publicării:
simona begu

 

Foto: Gulliver/GettyImages

Simona Halep, numărul 7 în tenisul feminin mondial, a învins-o pe Irina Begu cu 6-3, 0-6, 6-1, joi, într-un duel românesc, şi s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Madrid, dotat cu premii totale de 4.771.360 dolari.

Halep a câştigat într-o oră şi 36 de minute şi are 4-0 cu Begu (34 WTA) în confruntările directe. 

Finalul meciului nu a fost unul pe care majoritatea fanilor îl aşteptau, scrie digisport.ro. Cele două şi-au strâns mâna, dar salutul lor a fost unul mai degrabă rece, ţinând cont că nu se întâmplă foarte des ca două jucătoare din România să se dueleze la acest nivel.

Motivul pentru care Simona şi Irina au uitat pentru un moment că sunt colege în echipa de Fed Cup a fost dezvăluit de prima, la ultimul time-out la care s-a sfătuit cu Darren Cahill. "Vreau să vorbeşti mai mult şi nu numai în momentele în care câştig. Cei din loja ei se aud după fiecare schimb", a spus Halep, care a fost vizibil deranjată de atitudinea Irinei şi a oamenilor din jurul ei.

Și news.ro scrie că meciul a avut o desfășurare curioasă, iar favorita de la Madrid a fost foarte nervoasă şi s-a plâns că adversara ei este sfătuită de staf la fiecare punct.

COMENTARIU LIVE TEXT, AICI

Este pentru prima dată când două românce s-au întâlnit în sferturile unui turneu atât de important, de categorie Premier Mandatory. Anul trecut, Halep a jucat cu Alexandra Dulgheru, pe care o învingea cu 6-1, 6-0, tot în sferturi, la Roma, dar competiţia din capitala Italiei este de categorie mai mică, Premier 5.

În penultimul act al competiției, Halep va juca împotriva învingătoarei dintre australianca Samantha Stosur şi o altă româncă, Patricia Ţig, venită din calificări.

Jucătoarea americană Louisa Chirico, venită din calificări şi locul 130 WTA, a învins-o, joi, pe Daria Gavrilova (Australia), poziţia 39 în ierarhia mondială, şi este prima sportivă care a ajuns în penultimul act al turneului de categorie Premier Mandatory Madrid Open. Chirico a câştigat meciul din sferturile de finală cu scorul de 7-6 (1), 6-2, după o oră şi 41 de minute.


Halep, finalistă în 2014 la Madrid și singurul cap de serie rămas anul acesta în competiţie, a câştigat, pentru calificarea în semifinale, 225.300 de euro și 390 de puncte WTA. De luni, ea va urca cel puţin un loc în clasamentul WTA în care ocupă în acest moment poziţia a 7-a. Prin prezenţa în sferturile turneului de la Madrid, Irina Begu și-a egalat cea mai bună performanță la un turneu Premier Mandatory şi va primi 114.560 euro și 215 puncte WTA.

Pentru un loc în finală, Simona Halep va juca împotriva învingătoarei dintre australianca Samantha Stosur și românca Patricia Țig.

În turneul masculin de dublu, Horia Tecău şi Jean Julien Rojer s-au calificat în sferturile de finală. Pentru accederea în aceeaşi fază a competiţiei de la Madrid vor juca, în această seară, şi Florin Mergea şi Rohan Bopanna.


Citiți și:

C.T. Popescu, despre meciul I. Begu - S . Halep: „Vor ieși niște scântei superbe”

Madrid Declarațiile fetelor după calificarea în sferturile de finală. Orele la care joacă româncele

Româncele fac senzație la Madrid. Avem patru jucătoare în sferturile turneului: cel puțin una e semifinalistă


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri