Lucian Bute - Badou Jack, în direct şi în exclusivitate pe Digi Sport 1

Data publicării:
lucian bute

 

La 36 de ani, cel poreclit odată „Mister KO” e gata să recucerească centura la categoria supermijlocie, cea care l-a consacrat. Între 2012 şi 2014, Bute a boxat de două ori la categoria semigrea, însă a decis să revină la „prima dragoste”.

Gala va fi transmisă integral de Digi Sport începând de la ora 05:00, urmând ca main-eventul - Bute - Badou Jack - să aibă loc după ora 06:30.

În vârstă de 32 de ani, Badou Jack este deținătorul celei mai vechi și prestigioase centuri din box, WBC, pe care și-o va apăra pentru a doua oară. La profesionişti, Jack are 20 de victorii, dintre care 12 obţinute înainte de limită şi o singură înfrângere.

„Din ce am văzut este un boxer limitat. E bun în toate, dar nu face nimic excepţional şi are puncte slabe. Iar faptul că sunt stângaci, îi va crea probleme în plus. Are un stil diferit comparativ cu DeGale, care cred că este mai mai rapid, mai complet faţă de Badou”, declara de curând Bute.

În aceeași gală va boxa și ultimul adversar al lui Bute, James De Gale, care își va apăra centura mondială IBF la categoria supermijlocie în fața lui Rogelio Medina. Considerat cel mai bun pugilist al lumii la categoria supermijlocie, James DeGale l-a învins la limită pe Bute în noiembrie, în urma unui meci spectaculos, în care mulţi specialişti l-au văzut învingător pe român.

Câştigătorul meciului Bute - Jack îl va întâlni pe cel din meciul DeGale - Medina, într-o luptă pentru unificarea centurilor IBF şi WBC la categoria supermijlocie. Lucian Bute a fost campion mondial la categoria supermijlocie timp de patru ani şi jumătate şi şi-a apărat centura IBF cu succes de nouă ori.

Gălăţeanul are 32 de victorii, dintre care 25 obţinute înainte de limită şi trei înfrângeri. Dacă va reuși victoria pe 30 aprilie, Bute va fi singurul român care a deținut centuri mondiale în două versiuni.

Bute are parte de tot mai multe încurajări. Boxerul român încearcă să câştige centura suprema WBC la categoria supermijlocie. Pâna acum 4 ani, Bute a fost campion mondial în versiunea IBF.

„Îi doresc multă baftă, succes, nu ştiu cum se zice în box, dar sunt alături de el, toţi românii sunt alături de el. Să aibă curaj, să aibă încredere că poate să facă acest pas şi să devină campion mondial. Îţi ţin pumnii şi îţi doresc numai bine”, a declarat Halep.

„Sunt fan Bute, îl susţin şi mi-aş dori să facă un meci bun, să câştige. Orice român face performanţă o face pentru România şi e un ambasador al ţării noastre”, a spus Marica.

Celebrul boxer Floyd Mayweather i-a caracterizat pe cei doi pugiliști, înainte de gala de la Washington.

„Lucian arată foarte dur, loveşte foarte bine. E dificil să lupţi împotriva lui. Jack are toate calităţile. Sper să avem un KO în acest meci”, a susţinut legenda boxului mondial, într-un clip de promovare a meciului.

Și fostul mare pugilist român, Leonard Doroftei, a vorbit despre şansele pe care boxerul ajuns la 36 de ani le are pentru a recuceri centura la categoria supermijlocie.

„Dacă Lucian Bute ştie să boxeze aşa cum trebuie şi aşa cum îl ştiu eu, cred că va reuşi să câştige la puncte. Important este ca Lucian să nu stea la luptă corp la corp, ci să se mişte şi să încerce să-l surprindă. Sfatul meu ar fi să nu stea la bătaie cu el. Va fi un meci foarte greu pentru Lucian. Se joacă în afara Montrealului, iar Lucian are deja o vârstă. Partea bună este însă că a schimbat echipa, iar acum i s-a redat bucuria de a boxa, se vede asta pe chipul sau. Până la urmă, chiar şi vârsta poate fi un avantaj pentru el”, a admis Doroftei, pentru ziare.com.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri