Lucian Bute, remiză CONTROVERSATĂ. Badou Jack păstrează centura WBC

Data publicării:
bute

ACTUALIZARE 12:20  Lucian Bute a încheiat cu scandal meciul cu Badou Jack, pentru centura WBC la categoria supermijlocie. Decizia de egalitate l-a supărat pe Floyd Mayweather, cel care îl impresariază pe Jack.  Fostul mare pugilist a dat vina pe arbitraj.

„Totul este despre corectitudine. Știm că Badou Jack a câștigat clar acest meci, prin decizie unanimă. Vrem să fim tratați corect”, a declarat Floyd Mayweather, fost campion mondial.

Badou Jack, campion mondial WBC, a declarat la rândul său: „Întrebați-l pe Bute care era decizia normală, știe și el. (...) Poate că am pierdut ultima repriză sau poate am avut un 8-4, dar am câștigat meciul. Nu e vina lui Bute, ci a judecătorilor, dar astfel de lucruri se mai întâmplă, sunt lucruri murdare"

În aceste condiții, WBC deschide o anchetă, după remiza dintre Lucian Bute și Badou Jack. Statistica ar fi defavorabilă românului.

Potrivit statisticii computerizate, Badou Jack a trimis cu aproape 100 de lovituri mai multe decât Bute. Suedezul a avut 278 de lovituri câştigătoare, în timp ce Bute a avut doar 179.

Citiți și:

Regretul lui Lucian Bute

 


Lucian Bute a ratat centura WBC la categoria supermijlocie. În gala de la Washington, românul a remizat, după 12 runde, cu suedezul Badou Jack, deţinătorul titlului mondial. Doi dintre arbitri au considerat că cei doi pugilişti şi-au împărţit un număr egal de lovituri, iar al treilea a indicat victoria suedezului.

Este prima remiză din palmaresul de profesionist al lui Bute, care a mai strâns 32 de victorii şi 3 înfrângeri. Dacă ar fi câştigat, Lucian Bute ar fi devenit primul român cu două centuri mondiale la aceeaşi categorie. El a deţinut centura IBF timp de 4 ani şi jumătate, perioadă în care şi-a apărat titlul de 9 ori.

În vârstă de 36 de ani, Lucian Bute a anunţat la finalul luptei de astăzi că vrea revanşa de la cei doi campioni mondiali cu care a boxat în ultimele şase luni.

În direct la Digi Sport 1, Lucian Bute a început bine meciul de la Washington, cu deţinătorul centurii WBC, Badou Jack. Însă, după o primă rundă de tatonare, Bute a cedat iniţiativa, iar visul unui nou titlu mondial a început să se îndepărteze rundă cu rundă. Gălăţeanul a avut cele mai bune momente în runda a şasea şi a 11-a, însă nu a pus forţă în lovituri. Bute nu şi-a putut pune în valoare arma sa preferată, upercutul la corp, care a fost însă folosită de suedez. Decizia finală a fost una de egalitate, spre nemulţumirea lui Badou Jack, care şi-a păstrat centura. Doi arbitri-judecători au punctat egalitate, în timp ce al treilea l-a dat pe Jack învingător.

Badou Jack, campion mondial WBC: „Nu e vina lui Bute, ci a judecătorilor, dar astfel de lucruri se mai întâmplă, sunt lucruri murdare”.

Lucian Bute, fost campion mondial IBF: „Credeți-mă, a fost o luptă foarte strânsă. Felicitări lui, el e campionul. Dați-i lui rundele foarte strânse, fiindcă are centura”.

A fost al 13-lea meci de titlu mondial din cariera lui Bute, care însă poate ataca o altă centură disponibilă la categoria supermijlocie, WBA sau WBO.


ACTUALIZARE 7:32 Partida este declarată egalitate. Doi dintre arbitri au decis că scorul a fost egal, iar unul dintre ei a dat un scor de 117-111 în favoarea lui Badou Jack.

ACTUALIZARE 7:30 Partida s-a încheiat. Lucian Bute nu a fost convingător, probabil Badou Jack își va păstra centura.

Runda 11: Lucian a dat drumul mai mult la brațe și și-a adjudecat runda. A punctat cu un croșeu intrat în bărbia lui Jack, pe care l-a atacat necontenit. Bute a forțat pe final, dar are nevoie de KO pentru a câștiga titlul.

Runda 10: Serii bune și directă la cap reușite de Bute, care a trimis și un upercut tare pe bărbia lui Jack. Lupta se transformă în una corp la corp, iar Jack punctează din nou pe final de rundă. 

Runda 9: Serie de croşee la corp reușită de Bute, însă Badou răspunde cu un croşeu fulgerător pe bărbia lui Lucian. Încă o rundă echilibrată, cu Lucian în atac, dar și adversarul este la înălțime, în această seară.

Runda 8: Badou Jack punctează bine la corp. Lucian Bute punctează şi el cu serii scurte de directe şi croşee la cap. Ofensivă deschisă a românului, care pe final de rundă a lăsat garda jos în favoarea unei mai largi arii de lovituri, dar adversarul se mișcă bine.

Runda 7: Lucian se deplasează bine în ring și punctează cu o serie rapidă corp-cap. Badou Jack se închide bine în gardă, atunci când Bute are inițiativa și loveşte bine cu braţul din faţă. Bute răspunde cu lovituri în garda adversarului. Pe final de repriză, cei doi au aruncat serii rapide de lovituri. Jack a trimis 3 croșee scurte la cap și și-a adjudecat runda.

Repriza 6: Lucian punctează, dar nu pune suficientă forţă pe lovituri. Jack este încurajat din tribună de managerul său, Floyd Mayweather. Bute câştigă runda grație unor serii rapide de lovituri scurte.

ACTUALIZARE 6:59 Runda 5 se încheie fără ca Lucian Bute să dea dovadă de acea agresivitate de care are nevoie. Badou Jack pare să fie mai ofensiv și lovește mai hotărât.

ACTUALIZARE 6:56 S-a încheiat repriza a patra. Badou Jack loveşte mult în garda lui Bute, însă punctează pe contre şi îşi adjudecă runda. Lucian pare să fie destul de precaut în aceste prime 4 runde, în timp ce Jack pare să fi pregătit foarte bine meciul din punct de vedere tactic.

Runda 1: Lucian Bute a început curajos meciul, a ţinut centrul ringului şi a pus presiune pe Jack. Rundă de tatonare. Cei doi au schimbat câteva lovituri bune, Jack a reușit un croșeu scurt pe bărbai lui Bute, care a răspuns cu câteva combinații scurte.

Runda 2: Lucian se mişcă foarte mult, iar Jack loveşte pe contre şi câştigă runda. Bute a cedat în această rundă centrul ringului.

Runda 3: Crește treptat ritmul loviturilor, iar Lucian Bute a părut să lovească mai mult. Are o mică sângerare la arcada dreaptă, dar punctează pe finalul rundei.

ACTUALIZARE 6:40  A început meciul dintre Lucian Bute și Badou Jack!

ACTUALIZARE 6:13 Meciul dintre James DeGale, care îşi apără centura IBF la categoria supermijlocie, și Rogelio Medina, s-a încheiat cu victoria lui DeGale.  După 12 runde, britanicul a fost desemnat în unanimitate învingător la puncte și va fi adversarul învingătorului din meciul dintre Lucian Bute și Badou Jack.

Lucian Bute e gata de meciul vieţii împotriva lui Badou Jack, pentru un nou titlu mondial. După înfrângerea controversată din noiembrie, în faţa lui James DeGale, când Bute a încercat să-şi recupereze centura IBF, gălăţeanul nici nu se gândeşte să rateze şansa de a pune mâna pe centura WBC, de această dată, deţinută de Jack.

Dacă va învinge, Bute va deveni primul român care a deţinut două centuri mondiale la aceeaşi categorie, supermijlocie. Mai mult, Bute îşi poate recupera şi fosta centură IBF, pe care a deţinut-o timp de patru ani şi jumătate. Va boxa în toamnă într-un meci de unificare a titluriulor WBC şi IFB, cu James DeGale.

Urmează, în jurul orei 6:30, meciul lui Lucian Bute împotriva lui Badou Jack. Meciul este în direct la Digi Sport 1. Hai, Lucian!

Detalii, pe digisport.ro.


Lucian Bute boxează pentru centura WBC la categoria supermijlocie (76,2 kg), cea mai veche centură din boxul mondial. 

În caz de victorie, va deveni primul român care a deţinut titluri mondiale la două versiuni (IBF şi WBC) la aceeaşi categorie.

Bute a deţinut centura IBF patru ani, timp în care şi-a apărat-o cu succes, de nouă ori. În meciul 10, a pierdut prin knock-out în faţa lui Carl Froch.

Dacă Bute câştigă centura WBC, va face, în toamnă, un meci de unificare. Meciul de unificare va fi cu deţinătorul centurii IBF, James DeGale, cel care îşi apără această centură în aceeaşi gală cu Bute, cu câteva minute înainte. DeGale e fostul adversar al lui Bute, din noiembrie, când l-a învins pe Bute după o decizie controversată şi un meci spectaculos.

Proba cântarului, fără probleme

Proba cântarului e considerată un adevărat calvar pentru pugilişti, care îşi duc la limită organismul. Pentru Bute, însă, a fost floare la ureche, înaintea meciului de titlu cu Badou Jack.

Fostul campion mondial s-a încadrat fără probleme în categoria supermijlocie şi a avut 75 de kilograme şi 750 de grame, cu aproape o jumătate de kilogram sub limită. Până la ora meciului, a doua zi, Bute va lua în greutate peste 4 kilograme.

„Mă bucur, din tot sufletul, că am reuşit să-mi controlez categoria din timp şi asta m-a ajutat foarte mult. Chiar aseară, după antrenament, eram în categorie”, a spus Lucian Bute, pentru Digi Sport.

Lucian Bute a boxat aproape toată cariera la categoria supermijlocie (76,2 kg), cu două excepţii: meciul cu Denis Grachev, din noiembrie 2012 şi cel cu Jean Pascal, din ianuarie 2014, pe care le-a disputat la semigrea.

Deşi are 36 de ani, Bute a făcut fără probleme categoria. Cu o săptămână înainte de meci, conform regulamentului WBC, Bute nu avea voie să aibă mai mult de 4,1 kilograme peste limita categoriei. Gălăţeanul a avut însă doar 2,2 kilograme în plus.

După înfrângerea contestată din noiembrie, cu James DeGale, în urma unui meci spectaculos, Bute, care în 2009 era cel mai bun supermijlociu al lumii în toate clasamentele, e conştient că, la 36 de ani, nu mai poate rata nicio şansă.

„Este o mare diferenţă între ce am simţit înainte de ultimul meci, cu DeGale, şi ce simt acum, sunt mult mai încrezător, încrederea mi-a revenit sută la sută şi cred, din tot sufletul, că o să fac o performanţă extraordinară şi o să devin campion mondial”, a mai afirmat pugilistul nostru.

Gala va începe duminică dimineaţa, la ora 5:00, în direct şi în exclusivitate la Digi Sport 1, iar Bute va urca în ring după ora 6:00. În aceeaşi gală, va boxa şi fostul adversar al lui Bute, James DeGale, care îşi apără centura IBF la categoria supermijlocie, în faţa lui Rogelio Medina.

Interesant este că adversarul lui Bute, Badou Jack, e coleg cu un alt român, Ronald Gavril, la clubul celebrului Floyd Mayweather, în Las Vegas. De altfel, Gavril a reuşit să-l învingă pe Jack în 2007, pe vremea când ambii erau la amatori.

Celebrul boxer Floyd Mayweather i-a caracterizat pe cei doi pugiliști, înainte de gala de la Washington.

„Lucian arată foarte dur, loveşte foarte bine. E dificil să lupţi împotriva lui. Jack are toate calităţile. Sper să avem un KO în acest meci”, a susţinut legenda boxului mondial, într-un clip de promovare a meciului.

Palmares Bute: 32 de victorii, dintre care 25 obţinute înainte de limită, şi 3 înfrângeri.

Palmares Badou Jack: 20 de victorii, dintre care 12 obţinute înainte de limită, o înfrângere şi o remiză.

Citiți și:

Mesaje de susținere pentru Lucian Bute

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri