Chiajna a câştigat la TAS, iar Rapid va fi exclusă din Liga 1. Documentul trimis de Tribunalul de Arbitraj Sportiv

Data publicării:
5869456-Mediafax Foto-Alexandru Dobre 1

TAS le-a dat dreptate ilfovenilor, după memoriul depus în urma deciziei de disputare a barajului de rămânere în Liga 1 cu Rapid.

EXCLUSIV. Aceasta este decizia celor de la TAS, trimisă astăzi celor două cluburi.

Ştiam că aşa se va întâmpla. Lumea zicea că sunt nebun, dar eu mă bazam pe lucruri concrete. În această dimineaţă am fost anunţaţi de avocat şi de cei de la TAS că am câştigat. Rapid nu avea cum să continue în Liga 1, deoarece nu a primit licenţă de funcţionare pentru această categorie. Rămâne să vedem ce decide federaţia. FRF e obligată să ne repună în drepturi şi să retrogradeze Rapidul”, a declarat antrenorul Concordiei, Ionuţ Chirilă, în exclusivitate pentru digisport.ro.

Astfel, deşi Rapid a câştigat barajul cu Chiajna cu scorul de 2-1, conform regulamentului, într-o astfel de situaţie giuleştenii urmează să fie retrogradaţi în Liga a II-a, în timp ce locul lor în Liga I ar urma să fie luat de Concordia Chiajna.

Iniţial, Tribunalul de Arbitraj Sportiv a respins memoriul înaintat de clubul Concordia Chiajna împotriva desfăşurării barajului pentru menţinerea în Liga 1, astfel că Rapid a fost înscrisă în primul eşalon şi a disputat deja meciurile din primele două etape, cu FC Vaslui (1-2) şi Viitorul (1-1).

Dumitru Dragomir: „Trebuie să punem în aplicate decizia, nu avem loc de întors”

Dacă TAS a dat această hotărâre, noi trebuie să o punem în aplicare, nu avem loc de întors și de interpretări. Până nu primim motivarea, nu putem face nimic. Dacă primim hârtia până la meciul Steaua – Rapid, acesta nu se mai joacă”, a declarat la Digi24 președintele Ligii Dumitru Dragomir. 

La această oră, Federația este liberă, se lucrează până la 12.00. Este posibil să fi sosit un fax sau un e-mail. Noi găsisem o formă cu care TAS nu a fost de acord. Oficial, nu știu nimic, am auzit șu eu zvonuri, dar, de obicei, zvonurile sunt adevărate”, a mai precizat șeful LPF.

În ceea ce privește cele două jocuri disputate până acum, Dumitru Dragomir spune că soluția este ca acestea să fie reprogramate: Depinde de Federația Română de Fotbal cum interpretează și cum ia în considerație motivarea trimisă de TAS. Nu e nicio problemă, pentru că putem să reprogramăm cele două jocuri. Așa am crezut noi de cuviință, să joace cea fără licență cu cea repetentă și am făcut un kitsch, iar TAS-ul ne-a dat peste mână”.

Mircea Minea, primarul Chiajnei: „Noi vom juca acum cu Steaua”

Primarul Chiajnei şi preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului Concordia, Mircea Minea, a declarat, pentru Mediafax, că Tribunalul de Arbitraj Sportiv a decis ca gruparea pe care o conduce să joace în Liga I în locul FC Rapid.

Aşa cum v-am spus, noi am făcut toate demersurile necesare la TAS, iar acum câteva minute am primit un mesaj de la avocatul nostru care este acolo. TAS ne-a dat dreptate, nici nu îmi vine să cred. Mai fericit de atât nu ştiu când am fost. Concordia va juca în Liga I în locul Rapidului”, a spus Minea.

Oficialul grupării ilfovene a menţionat că formaţia Concordia va disputa partida din etapa a treia cu Steaua în locul echipei Rapid: „Noi vom juca acum cu Steaua. Nu ştiu dacă meciul se va mai disputa sâmbătă. În aceste condiţii s-ar putea ca meciul să se reprogrameze, vă daţi seama. Nu ştiu, acum aşteptăm şi noi înştiinţarea oficială de la TAS”, a adăugat Mircea Minea. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri