Dumitru Dragomir: Dacă Chiajna câştigă la TAS, jucăm cu 17 echipe în Liga I

Data publicării:
dumitru dragomir 5562300-Mediafax Foto-Andreea Alexandru

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a anunţat, luni, că a înregistrat apelul clubului Concordia Chiajna împotriva FRF şi a deciziei ce a permis echipei Rapid să joace barajul pentru Liga I şi că hotărârea sa în acest caz va fi luată înainte de startul campionatului.

"Tribunalul de Arbitraj Sportiv a înregistrat apelul formulat de CS Concordia Chiajna împotriva Federaţiei Române de Fotbal. CS Concordia Chiajna a depus şi o solicitare de suspendare a deciziei ce a permis FC Rapid Bucureşti să joace un meci cu Concordia, echipa câştigătoare obţinând dreptul de participare în ediţia următoare a Ligii I. Chiajna, care a ocupat locul 15 în Liga I în sezonul trecut şi a fost cea mai bună dintre cele patru echipe retrogradate în Liga a II-a, susţine că FC Rapid Bucureşti nu a obţinut licenţa pentru a participa în Liga I în sezonul viitor şi că în consecinţă nu trebuia să se joace un baraj. O decizie în privinţa solicitării de măsuri provizorii va fi luată înainte de startul campionatului României", se arată pe site-ul TAS.

Concordia nu are nicio şansă

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat că şi în eventualitatea ân care va avea câştig de cauză la TAS, formaţia din Chiajna nu va evolua în Liga I, care va avea doar 17 echipe.

"După părerea mea, Chiajna nu are nicio şansă. Şi dacă nu lasă Rapidul, tot nu o lăsăm să joace, pentru că este retrogradată şi jucăm cu 17. Chiajna a retrogradat sportiv. M-am zbătut destul pentru treaba asta, să ţinem 18 echipe, conform regulamentului. Este ca un elev repetent şi cum să-l bagi într-o clasă superioară cu nişte colegi, dacă el a rămas repetent?", a spus Dragomir la Digi Sport.

Acesta a afirmat că meciul de baraj dintre Rapid şi Concordia Chiajna a reprezentat o soluţie de compromis pentru ca Liga I să se dispute cu 18 echipe. "Pe hotărârea Comitetului Executiv nu se bagă nimeni pe campionatul intern, că Rapid nu joacă în cupele europene, că dacă juca în cupele europene, nu îi lăsa. Noi avem în statut 18 echipe, nu puteam lăsa 17 şi atunci s-a găsit o variantă încât o retrogradată să joace cu una de pe locul opt. Comitetul Federal a luat acum o hotărâre de compromis", a completat Dragomir.

Şeful LPF: Putem face ce vor muşchii noştri

Oficialul LPF a menţionat că LPF va respecta decizia TAS, în cazul în care această instanţă va considera că Rapidul nu are dreptul de a participa în Liga I, dar locul giuleştenilor nu va fi ocupat de Concordia. "Noi am vrut să nu pierdem drepturile de televiziune, dar dacă TAS ne va da peste mână, nu avem ce să facem. Toate cluburile, dar şi Liga semnează că respectă deciziile TAS. Pe plan local, TAS ar trebui să nu se bage în chestiile astea ale noastre. Noi putem să facem cu cele care nu participă în cupele europene cam ce vor muşchii noştri pe plan local, dacă este o aprobare colectivă, dar dacă vine TAS şi îţi dă peste mână, nu ai ce să faci, pui în aplicare hotărârile TAS", a explicat Dragomir.

Rapid a învins cu scorul de 2-1, după prelungiri, pe Concordia Chiajna, într-un meci de baraj pentru obţinerea dreptului de participare în ediţia 2013/2014 a Ligii I.

Numărul de echipe din Liga I a reprezentat un subiect de dispută în această vară între FRF şi LPF. Şeful de la Casa Fotbalului, Mircea Sandu, dorea 17 echipe în Liga I, câte au rămas după acordarea licenţelor, în timp ce preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a susţinut un sistem cu 18 echipe pentru a evita o diminuare a sumei care revine anual cluburilor din vânzarea drepturilor TV.

Decizia finală a aparţinut Comitetului Executiv al FRF, care a hotărât disputarea unui meci de baraj pentru menţinerea în primul eşalon, între echipa Rapid, care nu a îndeplinit criteriul financiar din manualul de licenţiere, şi Concordia Chiajna, formaţia retrogradată sportiv cel mai bine clasată (locul 15 în sezonul precedent).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
Pensie cu 3.200 lei mai mică la recalculare pentru un pensionar. Ce meserie a avut și cât timp?
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Un artist din Franța a devenit prima persoană care a călătorit într-o mașină zburătoare: „A fost o experiență...
Digi Animal World
Un aligator a adormit sub un avion al Forțelor Aeriene din Florida. Momentul când reptila este evacuată de pe...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...